Etapă fastă: Luceafărul urcă pe locul 11

Giorgio Mare Oradea

Runda cu numărul 29 din liga secundă s-a dovedit a fi una perfectă pentru Luceafărul Oradea. Cele trei puncte obținute cu Sportul Snagov urcă formația bihoreană, cu 34 de puncte acumulate, până pe locul 11 în clasament, peste „fratele mai mare”, Energeticianul, căzut acum pe poziția a 13-a după eșecul de la Brăila, scor 1-3.

Succesul Luceafărului în etapa intermediară de azi este cu atât mai important cu cât principalele contracandidate la evitarea retrogradării au făcut pași greșiți aproape in corpore. Daco-Getica a cedat lamentabil cu U Cluj, scor 2-6, în uvertura etapei, în vreme ce Farul și ASU Poli s-au încurcat reciproc după remiza de la Constanța, 1-1, și rămân în imediata apropiere a locurilor retrogradabile. Aerostar Bacău a suferit o nouă înfrângere și lucrurile încep să se complice tot mai mult pentru echipa lui Florin Bratu, învinsă cu 2-0 de CS Mioveni. De eșec a avut parte și Metaloglobus, vecina de clasament a Luceafărului, locul 12. Aceasta a cedat la limită, 0-1, în deplasarea de la ACS Poli. Fosta echipa de prima ligă este la al patrulea rezultat pozitiv consecutiv și speranța renaște în vestiarul echipei lui Vivi Răchită, deși salvarea încă este departe, la nouă puncte distanță.

Una peste alta, victoria Luceafărului din această etapă este și una de moral mai ales că pentru orădeni urmează un nou duel de foc. Duminică, la Sânmartin, vine Petrolul Ploiești, o echipă rănită și la propriu și la figurat după înfrângerea suferită în această seară pe propriul teren, 1-2, cu FC Argeș, eșec care le-a interzis “lupilor galbeni” saltul în clasament până pe locul doi în clasament.

Din aceeași categorie