Elicopter în flăcări după o aterizare forțată pe Spitalul Județean din Oradea și un incendiu la un centru comercial – scenariile unor exerciţii organizate de pompieri

Trimite CRED prin SMS la 8844

Au fost intervenții spectaculoase al pompierilor orădeni, joi după-amiază, când salvatorii au fost implicați în două exerciții desfășurate după scenarii palpitante. În primul caz, militarii au fost chemați să stabilizeze un elicopter care a rămas suspendat pe clădirea Spitalului Județean și a luat foc în urma unei aterizări forțate. Dificilă a fost și intervenția la magazinul ”Crișul”, unde scenariul presupunea izbucnirea unui incendiu la acoperiș.

Exercițiile au început la ora 13, cu derularea primei intervenții, cea de la Spitalul Județean din Oradea (foto sus).

”Potrivit scenariului, echipajele de pompieri militari au intervenit pentru stabilizarea unui  elicopter rămas parțial suspendat pe clădirea spitalului în urma unei aterizări forțate, pentru stingerea incendiului izbucnit la aeronava de mici dimensiuni și salvarea celor trei persoane rămase încarcerate în interiorul acesteia”, a explicat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana”.

A urmat exercițiul desfășurat la magazinul ”Crișul” (foto sus), unde salvatorii au avut de stins un incendiu produs la acoperișul clădirii cu cinci etaje. În paralel, pompierii au intervenit și pentru salvarea unei persoane surprinse de foc pe acoperiș.           

Baza sportiva Tineretului

La cele două intervenții au participat 43 de pompieri din ambele detașamente orădene, care au acționat cu două autospeciale de lucru la înălțime, o autospecială de descarcerare, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță.

”Scopul acestei activități l-a constituit pregătirea pentru intervenţiile la situaţiile de urgenţă ce ar putea surveni la astfel de obiective”, a menționat maiorul Camelia Roșca.

foto: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie