E groasă! Ne-a bătut și Elveția. Am fost aproape, dar aproape nu ajunge…

Giorgio Mare Oradea

Reprezentativa de baschet masculin U 18 a României a pierdut, al treilea meci, la rând la U18 European Championship (Divizia B ) care are loc la Oradea. Spre deosebire de partidele cu Estonia și Polonia, de această dată România tricolorii mici au avut puterea să revină dar au gestionat, prost, finalul partidei câștigate de Elveția cu 61-51. România a marcat doar două puncte în ultimele cinci minute.

După un debut echilibrat în primele cinci minute (8-7) Elveția a avut un ”runn” de 13-0 și a încheiat sfertul cu 20-8. România a fost senzațională la recuperări în sfertul doi dar a pus greu puncte pe tabelă . Doar două coșuri de trei nu au ajuns iar la pauza mare Elveția conducea cu 33-18. în sfertul F3 România a pus presiune și a revenit excelent. Ultime minute? foarte bune pentru- 46-34 înaintea ultimei pătrimi. Hristu Șapera le-a spus băieților: ”Nimic nu e pierdut. Hai să jucăm ce ne-am propus.

Și a început ultimul sfert. Românii vin la șase puncte în spate 48-42. Apoi la patru (48-44) iar, cu cinci minute înainte de final se întrezăreau speranțe pentru primul succes: 49-47. În ultimele minute elvețienii și-au revenit din pumn în ciuda descalificării lui Salman. Echipa italianului Marco Albanesi s-a dus la zece puncte, ecart cu care Elveția a și încheiat victorioasă: 61-51.

În urma acestui succes elvețienii au redat românilor lanterna roșie din Grupa A. Jusovici și Tefy au încheiat cu câte 12 puncte iar Nwokeabia și Mouron cu câte 10 puncte pentru Elveția. Anton Rotaru a fost singurul jucător român în ”double digit” cu 13 puncte marcate.

SC Rozsdas Service SRL

Din aceeași categorie