După marele succes de aseară, cu Steaua Roșie (6-3), Dorin Costrăș s-a relaxat la fotbal urmărind Luceafărul – Hermannstadt

Ciao restaurant - pizzerie

Dorin Costrăș a savurat marea victorie din partida cu celebra Steaua Roșie Belgrad, obținută vineri seara în compania celebrei Steaua Roșie Belgrad după cea mai bună apărare văzută vreodată la o echipă românească în Chamipons League. Azi e o altă zi, pe care Costrăș a început-o la fotbal, urmărind Luceafărul cu Hermannstadt.

Aseară CSM Digi Oradea a învins Steaua Roșie Belgrad, scor 6-3, în primul meci oficial disputat în sezonul competițional 2017/18 la polo pe apă. Meciul contează pentru turul al 2-lea din LEN Champions League. Meciul s-a desfășurat la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu.

Partida a demarat favorabil gazdelor, care au marcat primele două goluri ale partidei, prin Levente Vancsik și Istvan Szabo. Replica nu a întârziat prea mult, sârbii marcând înaintea primei pauze și imediat după startul celui de-al 2-lea sfert, după ce tot ei au irosit un penalty, egalând situația la doi. Jucătorii amintiți au marcat și în sfertul al 2-lea pentru CSM Digi, formație ce s-a desprins din nou la două lungimi, scor 4-2, după 16 minute de joc.

Apărarea și paradele de senzație ale lui Gojko Pijetlovic au ferecat poarta orădeană în secvența a 3-a. CSM Digi a punctat prin Maximilian Costa pentru a se desprinde la 5-2. Ofensiva echipei antrenate de către Dorin Costrăș a trădat lipsa experienței, însă voința și angajamentul i-au menținut pe orădeni în control, cu un plus evident venit dintre buturi, acolo unde Pijetlovic a făcut minuni împotriva echipei conduse de antrenorul său de la echipa națională a Serbiei, Dejan Savic, care din postura e antrenor a cucerit Liga Campionilor cu Steaua Roșie, respectiv Campionatul Mondial și cel European cu naționala Serbiei.

Levente Vancsik a completat un debut senzațional cu un hattrick. Jucătorul venit de la Amefa Arad a marcat de două ori cu procedee de pivot de o spectaculozitate ieșită din comun. El și-a completat prestația cu un trasor de la mare distanță. Istvan Szabo a adăugat două goluri, iar Max Costa a punctat o dată.

CSM Digi Oradea a resimțit, în pofida victoriei repurtate, absența olandezului Jesse Koopman, respectiv a lui Bogdan Remeș. Ambii se confruntă cu probleme medicale. Alte probleme întâmpinate de formația orădeană sunt legate de faptul că bazinul olimpic Ioan Alexandrescu nu a avut apă în ultimele săptămâni, perioadă în care echipa de polo s-a pregătit în Spania și Ungaria. Prin urmare, elevii lui Dorin Costrăș nu au avut niciun avantaj propriu zis în ceea ce privește bazinul, deoarece Oradea a avut un singur antrenament în această piscină, similar celorlalte protagoniste ale turneului.

De cealaltă parte, în lotul Stelei Roșii Belgrad – ocupanta locului 3 în ultima ediție de campionat în Serbia – se află Mateja Asanovic. Acesta a evoluat în trecut pentru CSM Digi Oradea.

Echipa orădeană a disputat primul meci oficial în noua identitate. CSM Digi a schimbat sigla, echipamentul de prezentare, o parte importantă a lotului de jucători și staff-ul tehnic.

În primul meci al turneului de la Oradea, Sintez Kazan a depășit Vouliagmeni, scor 10-7.

Azi, sâmbătă (30.09), se dispută jocurile rundei a 2-a. Programul meciurilor este următorul:

Sintez Kazan vs Steau Roșie Belgrad – ora 18:00
CSM Digi Oradea vs Vouliagmeni – ora 19:30

Accesul în incinta bazinului Ioan Alexandrescu este liber.

Din aceeași categorie