Drumul expres Arad-Oradea: CNAIR a depus primele documentații pentru construirea șoselei. Proiectul are o valoare de 1,35 de miliarde de euro

Ciao restaurant - pizzerie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus, joi, la autorități, primele documentaţii pentru construirea drumului expres Arad – Oradea. Este vorba despre actele pentru obţinerea certificatului de urbanism pentru această șosea, documente ce au fost înaintate consiliilor județene din Arad și Bihor.  

Drumul expres Arad-Oradea este un proiect în valoare de 1,35 de miliarde de euro, iar lucrările ar urma să înceapă în 2021.

Potrivit dcnews, care citează informații ale Agerpres, șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, a declarat că licitaţia ar putea fi publicată pe SEAP anul acesta, cel târziu anul viitor.

Studiul de fezabilitate pentru realizarea șoselei are, încă din 2008, avizul Ministerului Transporturilor. Finanţarea proiectului se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, iar contractul de finanţare ar urma să fie semnat spre sfârşitul acestui an, arată sursa citată.

Baza sportiva Tineretului

Drumul expres va fi legat de autostrăzile A1 și A3, va avea o lungime de 134 de kilometri și va fi realizat pe loturi. Pe o distanță de 14,6 kilometri șoseaua va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens. Pe alți 43 de kilometri și jumătate se va circula în regim de autostradă cu două benzi, în timp ce 76,4 kilometri vor avea profil de drum expres cu două benzi pe sens.

În proiect sunt incluse realizarea a cinci șosele de legătură, a 66 de poduri, pasaje sau viaducte şi a 12 noduri rutiere.

Din aceeași categorie