Decizie rușinoasă! Alex Jur, la mâna arbitrilor în disputa cu ”El Diablo” Wodarczyk

Giorgio Mare Oradea

Pugilistul bihorean, Alexandru Jur, l-a întâlnit sâmbătă noaptea, la Lomza, Polonia, pe Krzysztof Wodarczyk, într-un meci la categoria grea. Wodarcszyk este una dintre piesele importante ale boxului polonez, cu o cotă de piață de excepție, conferită de cele 56 de victorii și un egal, în cele 61 de meciuri disputate în cariera de profesionist!

Poate că polonezul a avut inițiativa în prima rundă, mai mult una de tatonare cu păstrarea ”tonului” și în cea secundă însă, repriza a treia a fost clar a românului, care a găsit o serie de combinații care l-au pus în dificultate pe Wodarczyk, vedeta gazdelor. Rundă după rundă, Alex a luat centrul ringului, a dominat clar lupta, l-a ținut la distanță pe cel supranumit ”El Diablo”. Cu jab-ul de stânga, Alex l-a ținut la control pe veteranul de 37 de ani după care urmau combinații la corp, resimțite de Wodarczyk.

Polonezul a realizat, pe la mijlocul reprizei a opta, că nu stă prea bine și a încercat să arunce, cu un pic de săritură, directa de stânga, prin garda lui Alex care s-a apărat bine fără să cedeze centrul ringului. Experiența lui Diablo se vedea o dată cu lovitura care anunța ultimele zece secunde ale rundelor. Atunci încerca să se arunce spre român pentru a câștiga la impresia artistică asupra rundei.

Devenise evident că lupta va fi câștigată de cel mai lucid pe ultime două runde, meciul disputându-se de-a lungul a 10 reprize. În penultima rundă Wodarczyk a încercat să ia inițiativa, să intre pe scădere de nivel pe sub garda lui Alex, care s-a apărat cu stil, fandând elegant de fiecare dată, într-un meci fără nicio ”îmbrățișare”. Ultima imprsie conta enorm pentru decizia finală, adică prestația din ultima rundă.

Alex Jur a luat centrul iar prima ”îmbrățișare” între cei doi a apărut abia pre mijlocul acestei ultime runde! El Diablo a pus piciorul stâng în față și a aruncat o dreaptă din spate, cu toată forța. Lovitura a prins garda lui Jur care nici că s-a clintit! După ce a acuzat o accidentare la picior, pentru a lua puțin aer, polonezul pregătea un ultima atac numai că ultimele secunde l-au găsit pe campionul nostru tăbărând practic pe adversar cu o serie de lovituri de toate ”modelele”. Gongul final a venit la timp pentru Diablo.

Urma decizia și este arhi-cunoscut faptul că dacă lupți în deplasare și nu l-ai făcut KO pe adversar e greu să fii declarat învingător. Așa s-a întâmplat. Polonezul a fost declarat învingător, la puncte, la limită, dar învingător. Ei, arbitri, au văzut un meci. Eu… altul.

Până la urmă are și Alex vina sa. Ca să-l bați la el acasă, apoi… trebuia să-l bați măr. Altfel nu merge… Oricum, jos pălăria în fața lui Alex Jur care a făcut un meci foarte, foarte bun.

Din aceeași categorie