Cupa României. VEZI AICI cronicile partidelor din optimi! Gol de la 60 de metri la Săcueni! Șerb înscrie cu capul; Penalty-uri la Oșorhei

Giorgio Mare Oradea

Optimile de finală ale Cupei României la fotbal, faza județeană Bihor, s-au încheiat miercuri seara, nu fără surprize. Gloria Căbești este singura echipă din Liga 5 rămasă în competiție, colegele ei de serie Unirea Oșorhei și Zorile Buntești fiind eliminate dar după prestații bune. Derbyul de la gewpiu dintre Dacia și Crișul Sântandrei a fost decis de un gol cu capul marcat de Călin Șerb (!!!) la prima atingere a mingii! Omul optimilor a fost atacantul Zorilor Buntești, Diniș, dar care nu a reușit și să-și califice echipa în sferturi.

Cupa României – optimi de finală

Unirea Oșorhei – CS Diosig 0-4 (0-0)

Echipa din Oșorhei a cedat în ultimele 20 de minute în fața deținătoarei trofeului. Oaspeții au reușit apoi să mai puncteze de trei ori, ultimele două reușite venind în ultimele trei minute de joc. Unirea a ratat, la 0-0 două ocazii uriașe prin Cristi Bot și Cosmin Lascu, la ambele faze portarul Vlad Ghețe intervenind providențial. Diosigul și-a creat prima ocazie prin Bogdan Leș, care a șutat puțin pe lângă poartă. Remarcabil jocul la mijloc al lui Cristi Țârlea. Leș a găsit drumul spre gol după ce a dejucat pasul la offside al băieților din Oșorhei. A fost golul care a spart gheața și a deschis drumul oaspeților spre sferturi. De la Unirea a absentat Marius Cura, suspendat.

SC Rozsdas Service SRL

Zorile Buntești – Bihorul Beiuș 2-3 (1-2)

Bihorul Beiuș a deschis scorul cu Zorile Buntești prin Ciobriș însă gazdele au replicat și au reușit egalarea prin cel mai bun jucător de pe teren, Diniș, un atacant de 29 de ani cu potențial. Până la pauză, Bihorul, care a avut în teren cinci juniori, a marcat din nou, prin Vlad Degău. La un sfert de oră după reluare Gavriș a majorat diferența pentru beiușeni (1-3). Gruparea din Buntești a revenit în joc grație aceluiași Diniș însă beiușenii s-au calificat în sferturi.

Dacia Gepiu – Crișul Sântandrei 1-0 (0-0)

Meciul s-a disputat pe un teren extrem de dificil care a solicitat la maximum potențialul fizic al jucătorilor. Eroul partidei a fost Călin Șerb. Acesta a intrat în teren în  minutul 78 iar în minutul 79, la prima atingere de balon a reușit să înscrie…cu capul! Altfel, a fost un meci de luptă, care ar fi trebuit să meargă spre prelungiri. Realitatea a fost că nici Gepiul nu a fost mai bună decât echipa din Sântandrei dar nici Crișul nu a fost peste Dacia. De specificat și faptul că echipa din Sântandrei a avut și o bară.

Gloria Căbești – Crișul Aleșd 5-1 (3-1)

Gloria este performera actualei ediții a Cupei României după ce a făcut o nouă victimă din L4. După CSO Ștei a fost rândul celor de la Crișul Aleșd să fie eliminați de căbeșteni. Gazdele au deschis scorul dar Crișul Aleșd a egalat imediat prin Horvat. Până la pauză, Gloria a punctat de încă două ori în fața unei echipe tinere, cu mulți juniori, interesată mai mult de campionat. După pauză Gloria a mai reușit două goluri și o calificare fără dubii în sferturi. Reușitele Gloriei Căbești au fost semnate de Roman (o dublă), Rusu, Mikle și Balint.

Viitorul Borș – CSC Sânmartin 1-5 (0-2)

CSC Sânmartin, liderul Ligii 4, s-a calificat în sferturi după un succes facil la Borș. Un meci în care Nino Ban a reușlit o dublă celelalte trei goluri ale Sânmartinului fiind reușite de Claudiu Popa, Ovi Popa și Ovi Morna.

CS Săcueni – Unirea Valea lui Mihai 1-4 (0-1, 1-1, 1-1) după prelungiri.

Derby-ul zonal s-a încheiat cu succesul grupării pregătite de Sany Fele după un joc care a necesitat prelungiri. Lakatos a deschis scorul în prima repriză. Kereszturi a egalat printr-o deviere după o centrare din lateral. Daroczi a marcat un gol fenomenal, cu un șut de la 60 de metri! A fost o lovitură liberă care-l avea ca destinatar pe Gego, însă minge a fost prea lungă. Portarul gazdelor, un puști de 17 ani, a ieșit dar pe sub minge și aceasta a intrat în plasă! Era deja a doua repriză de prelungiri. Până în minutul 120 Lakatos și Gego au mai marcat de două ori.

CS Oșorhei – Universitatea Oradea 9-8 (1-1, 2-2, 2-2) după prelungiri și lovituri de departajare

Tenche a deschis scorul în debut de joc pentru gazde după care portarul celor din Oșorehi a dat pe lângă minge iar Șandra a egalat la 1 în minutul 16, În minutul 86 Ferik a prins un șut de zile mari în colțul lung și era 1-2 însă chiar la ultima fază a jocului, abia intrat în teren, Pițigoi a marcat cu capul și a trimis jocul în prelungiri. În prelungiri U a avut două mari ocazii iar Oșorheiul o ocazie. S-a ajuns la lovituri de la 11 metri unde scorul a fost 7-6. Singurul jucător care a ratat a fost Șandra care a tras pe lângă poartă.

Olimpia Salonta – CS Mădăras 2-3 (2-2)

CS Mădăras a obținut calificarea în sferturi pe terenul Olimpiei Salonta. după ce gazdele au condus în două rânduri. De fiecare dată Raul Pușcaș a egalat pentru ca tot el să înscrie golul victoriei. În concluzie Raul Pușcaș a fost eroul acestei calificări.

 

Din aceeași categorie