Cupa României. S-au stabilit cele patru semifinaliste ale fazei județene: Valea lui Mihai, Sânmartin, Gepiu și Beiuș

Giorgio Mare Oradea

Aseară s-au încheiat cele patru partide din sferturile de finală ale Cupei României,. faza județeană, jocuri în urma cărora au fost stabilite echipele care vor disputa cele două semifinale.

Drumul Gloriei Căbești s-a oprit în sferturi dar nu fără luptă! La Căbești Gloria s-a ținut tare mai bine de o oră, în fața unei echipe cu pretenții din L4. Juniorul Bogdan Pirtea și vârful Gavriș (alisas Etoo), au găsit drumul spre gol, ultimul înlăturând emoțiile după minutul 90.

În careul de ași nu regăsim nici deținătoarea trofeului: CS Diosig, liderul Ligii 4, eliminată de Valea lui Mihai. Gazdele au marcat unicul gol al meciului în minutul 71, atunci când Foriș a transformat o lovitură liberă. Deținătoarea trofeului putea trimite meciul în prelungiri însă portarul Vlad Ghețe a ratat o lovitură de la 11 metri după un șut violent în bara transversală.

Meci superb la Gepiu între Dacia și CS Mădăras. Oaspeții au reușit deschiderea scorului prin Vali Petricău, cu un șut de la 20 de metri. Avea să fie singurul gol al primei reprize. La cinci minute după reluare Delian Cuc a restabilit egalitatea însă riposta a venit tot de la Mădăras, Adrian Petricău reușind să-și aducă echipa în avantaj după ce a transformat un penalty acordat în urma unui henț. Cu un sfert de oră înainte de final era 1-2 însă Adrian Iova, antrenorul intrat pe teren, a reușit să întoarcă soarta jocului. În primul rând printr-o pasă pentru Agud care a egalat la 2 în minutul 76. Finalul a fost aprins. La 2-2 și gazdele au beneficiat de un penalty pe care Victoraș Dobrescu l-a ratat, sau se poate spune și că Șerban Balaj l-a apărat. Fostul jucător al lui AC Torino s-a revanșat însă și a marcat golul calificării în minutul 81.

Liderul CSC Sânmartin a tratat cu seriozitate și acest meci cu CS Oșorhei. Ironia sorții face ca patru dintre cele cinci goluri marcate de Sânmartin să fi fost reușite de jucători care au evoluat la CS Oșorhei în Liga 3: Mădălin Trip (o dublă), Ovi Popa și Ban. De remarcat însă că CS Oșorhei a făcut o primă repriză foarte bună, la finele căreia a și condus și că, în partea secundă CS Oșorhei a egalat la 2. A fost de altfel o dublă a lui Tenche. Trupa lui Ovi Morna a rezolvat meciul la mijlocul părții secunde când a înscris de trei ori într-un interval de 11 minute.

CUPA ROMÂNIEI. Rezultate, sferturi, faza județeană: 

Gloria Căbeşti – Bihorul Beiuş 0-2 (0-0)

Au marcat: Bogdan Pirtea 64, Gavriș 90+2

Unirea Valea lui Mihai – CS Diosig 1-0 (0-0)

A marcat: Foriș 71

Dacia Gepiu – CS Mădăras 3-2 (0-1)

Au marcat: Cuc 50, Agud 70, Dobrescu 81/V. Petricău 11, A. Petricău 59 pen

CSC Sânmartin – CS Oşorhei 5-2 (0-1)

M. Trip 49, 56, Ov. Popa 64, S. Ban 68, Cl. Copil 75 penalty / Tenche 22, 61

 

 

Din aceeași categorie