CUPA ROMÂNIEI; Rezultate; Nouă echipe din Liga 5 vor juca în ”optimi”! Meciul de la Gepiu s-a încheiat în minutul 9

Giorgio Mare Oradea

Astăzi s-au disputat  11 partide din faza a II-a, județeană a Cupei României la fotbal. Cuantificând, nu mai puțin de nouă echipe din Liga 5 se vor afla în optimi de finală și numai șapte din Liga 4. Unele echipe din eșalonul superior au tratat cu superficialitate competiția. Spre exemplu, meciul de la Gepiu n-a durat decât 9, 10 minute. Oaspeții, Unirea Livada au trimis 8 jucători pe teren iar până în minutul 10 au mai rămas pe teren șase jucători iar meciul s-a întrerupt.

Trei partide nu au avut loc și au consemnat calificarea în optimi a trei echipe din L5 Unirea Oșorhei, Zorile Buntești și Inter Aștileu. Alte două echipe din L5, Cetatea Biharia și LPS Bihorul s-au calificat în faza următoare după ce au eliminat echipe mai bine cotate valoric: FC Bihor Legenda 1902 respectiv pe FC Universitatea Oradea.

*Viitorul Borș, CS Mădăras, Olimpia Salonta, Bihorul Beiuș și Crișul Sântandrei s-au impus la scor. Crișul Sântandrei a reușit un set la 0 la Tărian, goluri marcate de Sorin Ban 3, Gavrilaș 2 și Novak (gol de la centrul terenului)

*Suplacul a eliminat Valea lui Mihai prin golul marcat de Borzasi Istvan, minutul 27, din lovitură liberă.

*Derbyul de la ”Cou” a fost câștigat de Vașcău în fața Șteiului. Lazea a deschis scorul, șteienii au egalat pentru ca Monea să aducă victoria gazdelor.

*Minerul Șuncuiuș a fost eliminată de Sânmartin dintr-un penalty, transformat de Căvășdan în minutul 12.

*Liderul din L4 CS Diosig a avut o replică puternică la Săcueni, în prima repriză. După pauză au venit și golurile: Gado (dublă) și Zadori stabilind scorul final: 0-3.

*Aleșdanii au jucat cu juniorii la Bratca dar au făcut-o 90 de minute. La Gepiu, Livada a rezistat doar nouă, poate zece minute, când scorul era deja 2-0. Unirea Livada a rămas în 6 oameni și jocul a fost oprit.

Rezultate. Cupa României. Faza II Județeană Bihor

”16- imi”

FC Bihor Legenda 1902 – CETATEA BIHARIA 1-4

LPS BIHORUL ORADEA – FC Universitatea 6-4 d.p.

UNIREA OȘORHEI  – CSC Paleu    3-0 (nu se dispută)

ZORILE BUNTEȘTI  – AS Padișul Gurani 3-0 (nu se dispută)

INTER AȘTILEU  – Locadin Țețchea 3-0 (nu se dispută)

Miercuri, 5 APRILIE

Stăruința Săcueni – CS DIOSIG 0-3

BIHAREA VAȘCĂU – CSO Ștei 2-1

Unirea Roșia – BIHORUL BEIUȘ 0-5

UNIREA BRATCA  – Crișul Aleșd 5-0

Victoria Tulca – OLIMPIA SALONTA 3-6

DACIA GEPIU  – Unirea Livada 3-0 (s-a întrerupt în min. 10)

Viitorul Tărian – CRIȘUL SÂNTANDREI  0-6

Minerul Șuncuiuș – CSC SÂNMARTIN  0-1

Foresta Tileagd – VIITORUL BORȘ 1-5

VOINȚA SUPLAC  – Unirea Valea lui Mihai 1-0

Izvorul Cociuba Mare – CS MĂDĂRAS 4-7

JOCURI DISPUTATE MARȚI

*Primele două partide din 16-imile de finală ale Cupei României la fotbal, faza județeană s-au disputat marți (4 aprilie). FC Bihor Legenda 1902 a fost eliminată de Cetatea Biharia, scor 1-4, într-un meci disputat pe terenul din Episcopie. O altă surpriză a fost consemnată la Stadionul Tineretului unde LPS Bihorul (penultima din Liga 5) a eliminat fostul lider al Ligii 4, FC Universitatea, scor 6-4 după prelungiri. În minutul 87 LPS conducea cu 4-1 dar a fost egalată și s-a impus cu două goluri marcate în prelungiri.

*FC Bihor Legenda 1902 – CETATEA BIHARIA 1-4

”Nu ne-a interesat, atât de mult acest joc, fără a desconsidera competiția. Am crezut că este momentul să vedem la lucru și rezervele. Am cedat, 1-4, nu este nicio tragedie. Evident ne concentrăm pe campionat”, a spus președintele lui FC Bihor Legenda 1902, Mircea Fodor după eșecul cu Biharia.

*LPS BIHORUL – FC Universitatea 6-4 (4-4)  după prelungiri

FC Universitatea a mizat pe mai multe rezerve în meciul cu LPS Bihorul. ”Lepesiștii” au aliniat echipa de juniori mari, cea care joacă în Campionatul Național Elită, și nu cu echipa obișnuită din L5, în care se regăsesc rezervele. LPS a deschis scorul prin Szabados, Universitatea a egalat prin Boneta apoi a venit un gol al lui Cotea, a la Adrian Ilie, din lovitură liberă (2-1). După pauză LPS și-a mărit diferența la 4-1 prin golurile marcate de Szabados și Denis Șerban. Finalul a fost apoteotic. LPS conducea cu 4-1 în minutul 87! FC Universitatea a marcat trei goluri și a trimis meciul în prelungiri: Marian Pop 87, Codruț 90 și 90+4, ultimul în ultima secundă, minge scăpată de portar, de două ori, în aceeași fază. Era seară de-a binelea când LPS  a ratat primele mari ocazii din prelungiri. În a doua repriză de prelungiri Popa Mihai a marcat, din lovitură liberă  golul care a făcut diferența. Era minutul 114. În prelungirile prelungirilor Șerban a marcat și a stabilit scorul final: 6-4.

Din aceeași categorie