Cupa României: Astra trece clar de Luceafărul: 5-1

Giorgio Mare Oradea

Luceafărul Oradea și Astra Giurgiu s-au întâlnit în 16-imile de finală ale Cupei României, pe Baza Luceafărul din Sânmartin. După o primă repriză excelentă, Luceafărul a fost depășită în partea secundă, atunci când diferența de valoare s-a văzut. Astra a învins cu 5-1 iar Vali Gheorghe a reușit o triplă.

În primul sfert de oră Luceafărul a avut două șanse uriașe. Paraschiv și-a prelungit prea mult mingea la o situație unu la unu cu portarul (5) pentru ca Vasile Pop să trimit, spectaculos, în transversală din lovitră liberă. Au uramt două șanse foarte mari ale Astrei prin Bahamboula care a trimis cu capul dar Moga a scos de sub transversală (18) pentru ca tot Moga să scoată, cu un reflex uimitor, la șutul din șapte metri expediat de Neluț Roșu.

Astra a ieșit hotărâtă de la vestiare și după o dominare clară, în care a avut și un gol anulat pentru off side, a reușit să obțină un penalty la o fază controversată în care Belu s-a contrat cu Gruia. Buș a executat  slab penalty-ul, numai bun pentru o paradă a lui Moga.

Au fost îndeajuns 5-6 minute (64, 65, 69)pentru ca diferența să se vadă. Begue, abia intrat în teren, scapă singur cu Moga și îl învinge pe acesta (0-1). La faza imediat următoare Zoua a pus latul în fața porții goale (0-2) pentru ca Vali Gheorghe să mai scape o dată singur cu Moga și să trimită lejer în plasă (0-3)  Luceafărul a redus din diferență prin Vasile Pop, care a urmărit o minge rătăcită prin careu (1-3) însă Vali Gheorghe a marcat, cu spatele, de pe linia porții (1-4) și tot Vali Gheorghe a închis tabela în minutul 90 cu un șut pe scurt (1-5).

Baza sportiva Tineretului

CASETA TEHNICĂ

Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu 1-5 (0-0)

Au marcat: Vasile Pop 79/ Begue 64, Zoua 65, Vali Gheorghe 69, 80, 90

Luceafărul: Moga – Gruia, Oros, Preoteasa, Chiorean – Al. Dulca (36 Codoban), Gunie (58 Constantin Roșu) – Opriş, Vasile Pop, Moihedja – G. Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuţ

Astra: David Lazar – Belu, Crişan, Cestor, Butean – Mrzljak – Vali Gheorghe, Neluț Roşu, Bahamboula (32 Biceanu), L. Buş (58 Begue) – Zoua. Antrenor: Gheorghe Mulţescu

 

Din aceeași categorie