CSM DIGI Oradea – Steaua 1-1 (9-8 și 6-7). Orădenii vor întâlni Dinamo în semifinale iar Steaua pe Corona

Giorgio Mare Oradea

CSM DIGI și Steaua și-au împărțit victoriile în derbyul sezonului regulat la Superligii naționale de polo: 1-1. Sâmbătă CSM a învins cu 9-8, golul victoriei fiind marcat de Ramiro Georgescu, cu 11 secunde înainte de final. În cel de-al doilea meci, disputat duminică, Steaua a avut câștig de cauză. A fost 6-7. CSM DIGI încheie sezonul regulat pe locul secund și se va duela cu DINAMO, în semifinale în vreme ce STEAUA va juca în compania CORONEI SPORTUL STUDENȚESC.

Primul meci, disputat sâmbătă după-amiaza a fost extrem de echilibrat. Steaua a avut și avantaj de două goluri și nu se poate trece cu vederea evoluția spaniolului Delgado (fostul campion al Spaniei cu Baceloneta) autor na patru goluri. Echipa lui Kadar Kalman a fost atentă pe final, s-a apărat bine și, cu un efort susținut și-a apropiat succesul, cu 9-8. Ramiro Georgescu a reușit să înscrie golul victoriei când mai erau doar 11 secunde de joc, cu un șut din șase, șapte metri, central, aproape de vinclul din stânga lui Dragoș Stoenescu.

Meciul doi, jucat duminică, a fost la fel de echilibrat, Steaua a condus cu 2-0 în primul sfert dar CSM  a revenit în a doua pătrime și a egalat la 2 pentru ca la pauza mare steliștii să aibă un gol avantaj (2-3). S-a mers cap la cap (4-5) apoi Ghiban și Delgado au înscris pentru ca replica sî vină de la Mihnea Chioveanu (autor al unei triple) și Szabo. Era 6-7, mai erau de jucat sub 30 de secunde, astfel că Steaua a reușit să stea în atac și să-și conserve avantajul de un gol. Steaua încheie pe primul loc sezonul regulat și va juca în compania Coronei Brașov în play-off iar CSM DIGI va juca în compania lui Dinamo. Partidele din semifinale vor debuta săptămâna viitoare.

FOTO. csmoradea.ro

Baza sportiva Tineretului

 

Din aceeași categorie