CSM CSU Oradea: Trei titluri din ultimele patru și un ”bronz”

Ciao restaurant - pizzerie

Trei trofee de campioană și un bronz a obținut CSM CSU Oradea în ultimii patru ani din Liga Națională de Baschet Masculin. Ultimul titlu a venit aseară după un sezon extenuant în care Oradea a suferit mult dar și-a revenit din pumni, precum pugilistul din filme, Rocky Balboa și a încheiat triumfătoare.

CSM CSU Oradea a reusit sa obtina marti seara laurii Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2018-2019, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim a dispus de “rivala” BC CSU Sibiu, cu scorul de 75-66, si a castigat finala, cu scorul general de 3-1. Medaliile de bronz ale actualului sezon au revenit echipei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antenorul Dorin Pintea s-au impus in finala mica in fata SCMU Craiova, cu scorul general de 2-0.

Marți seara, campioana en-titre CSM CSU Oradea a reușit să mențină trofeul LNBM în vitrina clubului, după ce gruparea pregătită de antrenorii Cristian Achim si Milan Mitrovic s-a impus în fata BC CSU Sibiu,  cu scorul de 75-66, și a “închis” finala actualului sezon, cu scorul general de 3-1. Dupa doua meciuri câștigate pe muchie de cuțit de CSM CSU Oradea chiar in fief-ul deținatoarei Cupei României, cu 89-87 și 64-64, finala s-a mutat in “Arena Antonio Alexe”. Duminica, BC CSU Sibiu a reușit sa reducă din diferență la scorul general și a obținut o victorie de moral în fief-ul orădean, cu scorul de 71-64, astfel ca, tinand cont de sistemul competitional, finala a ajuns la meciul al patrulea. Marți seara, în fața unor tribune arhipline, CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu au luptat pana la epuizare pentru a înclina în favoarea lor balanța victoriei, iar fanii prezenți în număr foarte mare în Arena Antonio Alexe nu au avut ce regreta. După un meci foarte echilibrat, gazdele au reușit într-un final incandescent sa obțină cea de-a treia victorie, cu scorul de 75-66, și astfel au cucerit pentru a treia oară în ultimii patru ani mult râvnitul trofeu al LNBM, editia 2018-2019.
în finala mică, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus in fata SCMU Craiova, cu scorul general de 2-0 (89-82 si 92-79), și a intrat în posesia medaliilor de bronz ale LNBM.

Dar iata si clasamentul final al LNBM, editia 2018-2019:
1. CSM CSU Oradea (antrenor Cristian Achim)
2. BC CSU Sibiu (antrenor Dan Fleseriu)
3. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (antrenor Dorin Pintea)
4. SCM U Craiova (antrenor Aco Todorov)
5. BCMU FC Arges Pitesti (antrenor Florin Nini)
6. SCM Timisoara (antrenor Cristian Bota)
7. Steaua Bucuresti (antrenor Sasa Ocokoljic)
8. Dinamo Stiinta Bucuresti (antrenor Tudor Costescu)

9. CSO Voluntari
10. CSM Phoenix CSU Galati
11. CSM Tg. Mures
12. CSM Medias
13. ABC Athletic Constanta
14. CSM Sighetu Marmatiei
15. CSM VSKC Miercurea Ciuc
16. CSM 2007 Focsani

17. Agronomia Bucuresti
18. Rapid Bucuresti
19. ACS Tg. Jiu
20. Universitatea Cluj-Napoca
21. CN Aurel Vlaicu Bucuresti

Din aceeași categorie