LIVE TEXT. CSU Sibiu învinge CSM CSU Oradea în finala Cupei României, 88-78, și devine noua deținătoare a trofeului

Aconalex Oradea

Duelul din Polivalenta clujeană a început cu spectacolul creat de cele două galerii.

Cristian Achim a păstrat același lot de jucători ca în semifinala de ieri cu U BT Cluj:
Richard, Carter, Watson, Fometescu, Valeika, Petrescu, Gavrilă, Țîbîrnă, Pasalic, Nicolescu, Zekovic, Markovic.

Barnette, Lazar, Rijelic și Meluț sunt în tribune.

Meciul a început cu două puncte marcate de Hardy, urmat de un coș de la distanță semnat de Pratt.

SC Rozsdas Service SRL

Primele puncte orădene sunt semnate de Zekovic și Nicolescu.

La meci asistă și atacantul formației CFR Cluj, Cristi Bud.

Oradea preia conducerea, 6-5, prin alte două puncte marcate de Nicolescu.

La jumătatea primului sfert scorul este 11-10 pentru CSM CSU Oradea.

Cu două minute rămase de jucat din sfertul întâi scorul este egal, 19-19.

Un minut și 13 secunde din sfertul unu, Cristian Achim solicită time-out la scorul de 22-19 pentru formația adversă.

Zekovic a ajuns la cota de 10 puncte marcate în acest meci.

În primul sfert al finalei Cupei României, CSU Sibiu conduce CSM CSU Oradea cu 26-21.

Cea de-a doua secvență a întâlnirii începe în aceiași notă, de baschet spectacol și cu Valeika reducând din diferență, 26-23. Carter îl urmează cu alte două puncte și Sibiul mai are un singur punct în față: 26-25. CSU ratează un nou atac de care profită Oradea care preia conducerea, 28-26, după ce Markovic înscrie două puncte.

Apărarea orădenilor funcționează la capacitate maximă în sfertul doi în care Sibiul rămâne fără punct marcat după mai bine de trei minute de joc. Nicolescu înscrie din nou, 29-26, și bagă CSU în time-out.

Patru minute scurse din sfertul doi, CSU Sibiu este tot fără punct marcat. Sparge gheața de la linia de libere prin Falker, care înscrie o singură aruncare din cele două avute. În schimb Tamulis reușește o aruncare de trei puncte și din nou diferență de un punct între cele două finaliste, 31-30 pentru Oradea. Nicolescu dă replica imediat cu o aruncare perfectă de la distanță, 34-30.

Trei minute până la pauza mare, CSM CSU Oradea – CSU Sibiu, 37-36.

Sibiul revine la conducere, 38-37, prin Pratt. Achim cere time-out. Sibiul rămîne pe val. Cooper înscrie două puncte și obține și o aruncare suplimentară pe care o fructifică, 41-37. Pratt duce Sibiul la șase puncte în față, 43-37. După un air-ball, Richard îți reglează tirul și înscrie de la distanță, 43-40.

Ultimul minut din sfertul doi, ambele echipe înscriu astfel că distanța pe tabelă rămâne de trei puncte: 45-42. Tamulis beneficiază de două aruncări libere, înscrie, dar cel care închide tabela înaintea sfertului trei este Chris Richard cu o aruncare de trei puncte. 47-45 pentru CSU Sibiu la pauza mare.

Andrei Mandache, fostul căpitan al campionilor de la CSM CSU Oradea este și el prezent la acest meci.

Sfertul trei începe cu un avans de două puncte în dreptul Sibiului care înscrie prin Kevin Hardy, 49-45. Markovic ratează două aruncări libere. Oradea nu reușește să înscrie. O face dragoste de la distanță, 52-45. Richard reduce din diferență, dar Dragoste înscrie din nou de trei puncte, 55-47. Patru puncte marcate rapid de Oradea prin Richard și Watson, și scorul devine 56-51 pentru Sibiu. „Three points play” Watson și CSM CSU se apropie la două puncte, 56-54.

Valeika și Zekovic au câte trei greșeli personale fiecare. Valeika mai face o greșeală și este la un pas de eliminare. Lituanianul este înlocuit de Zekovic.

Richard face spectacol sub panoul advers ți înscrie două puncte, dar Sibiul continuă să conducă pe tabelă, 59-58. CSU se desprinde din nou, 63-58. Mai puțin de un minut din sfertul trei, diferența pe tabelă rămâne de cinci puncte în favoarea Sibiului, 65-60. Pasalic aruncă pe buzzer-time și înscrie de la distanță, lucru reușit însă și de Pratt care face ca scorul la finele sfertului trei să fie 68-63 pentru CSU Sibiu.

A început ultimul act cu Carter care înscrie de trei puncte, 68-66. După un minut de joc din sfertul patru scorul este 70-66, exact cu cât Oradea a dispus de U BT Cluj în semifinala de ieri.

Mirel Dragoste își continuă recitalul aruncărilor de la distanță, însă Carter aduce și el alte trei puncte în dreptul echipei campioane, 73-71. Se înscrie pe bandă rulantă și de o parte și de alta. După trei minute de joc din sfertul patru scorul este 77-73 în favoarea Sibiului moment în care Achim solicită time-out.

Richard și Markovic restabilesc egalitatea pe tabelă, 77-77, cu patru minute și șase secunde rămase din finală. Este momentul Sibiului să ceară time-out.

Sibiul beneficiază de două aruncări libere după o fază în care CSM CSU a solicitat fault în atac. CSU înscrie doar una și revine la conducere. Tohătan înscrie și el două puncte pentru ca Hardy să ducă Sibiul la plus cinci cu o aruncare deschisă de la distanță, 83-77. Copper marchează și el de la distanță și misiunea campionilor devine tot mai grea, 86-77.

42 de secunde rămase din joc, Sibiul are nouă puncte avans. Zekovic beneficiază de două aruncări libere. Înscrie doar una și distanța rămâne una care menține Sibiul favorită la câștigarea trofeului.

Final de meci, Oradea pierde și a patra finală de Cupă, 78-88, de această dată în fața Sibiului, noua deținătoare a trofeului.

Din aceeași categorie