CSM CSU Oradea câștigă și returul cu Steaua și va juca în Final Four-ul Cupei României

Work Clean

CSM CS Oradea a reușit că se impună și în meciul retur cu Steaua București din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Orădenii au învins la București cu 63-60, după ce câștigaseră manșa tur de la Oradea, cu scorul de 83-63.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Jocul a început modest ca nivel de exprimare în faza de atac. CSM-ul a deschis partida mai bine marcând primele șapte puncte ale întâlnirii, moment în care militarii au cerut primul timeout. Gazdele au reușit un coș cu fault la prima acțiune după reluarea jocului, însă bihorenii au replicat cu opt puncte consecutive pentru a se desprinde la peste zece lungimi. Cele două echipe au intrat în rotație, CSM-ul apelând la Fometescu, Carter, Markovic și Pasalic. Steaua a echilibrat situația pe tabela de marcaj, scorul la prima pauză fiind de 18-14 în favoarea orădenilor.

Sfertul al 2-lea a demarat, similar primului, cu imprecizii în faza de atac. Tudor Fometescu, Marc Carter și Nikola Markovic au înscris primele puncte ale orădenilor în această perioadă de joc. O acțiune pe tranziție, finalizată de Arturas Valeika, a desprins din nou CSM-ul la zece puncte pe tabela de marcaj, motiv pentru antrenorul echipei gazdă să ceară al 2-lea timp de odihnă. După reluare, Carter a ieșit la rampă în ambele faze, incluzând un capac spectaculos. Bogdan Țîbîrnă a fost cel de-al 10-lea jucător trimis în teren la CSM CSU Oradea în această partidă. Bihorenii au marcat 18 din cele 24 puncte în a 2-a secvență a meciului, conducând cu scorul de 36-20 la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă a început în formula Watson, Pasalic, Richard, Markovic și Valeika. Nici de această dată ofensiva nu a strălucit în primele trei minute marcându-se un singur coș din acțiune. Formația din București a înscris de trei ori consecutiv de pe semicerc, lucru dublat de erorile orădenilor în faza de construcție. Markovic a găsit ținta de pe semicerc pentru CSM, însă Steaua și-a găsit ritmul pe faza ofensivă. Nivelul de concentrare al formației antrenate de Cristian Achim a scăzut drastic în sfertul al 3-lea. Steaua a câștigat această perioadă de joc, înjumătățind deficitul. Cu zece minute înainte de final Oradea conducea cu 48-40.

Baza sportiva Tineretului

Ultimul sfert a demarat cu două coșuri de trei puncte în contul bucureștenilor. Replica a venit de la Dragan Zekovic și Marc Carter, după a căror reușite s-a cerut un nou timp de odihnă. Cu cinci minute înainte de final au fost trimiși în teren Edi Petrescu și Mihai Gavrilă. Oaspeții au găsit soluții prin Marc Carter, autor a două coșuri consecutive de la distanță. Oradea a jucat finalul partidei cu acest jucător american, trei români U23 și Mihai Gavrilă.

Marc Carter a izbutit 20 puncte, Nikola Markovic a adăugat 10 puncte, 8 recuperări, Dragan Zekovic a încheiat cu 10 puncte, iar Arturas Valeika a izbutit 9 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. Staff-ul tehnic al bihorenilor a rotat întreg efectivul de jucători înscris pe foaia de arbitrajDe cealaltă parte, Andrei Mandache a reușit 18 puncte, 6 pase 

Din aceeași categorie