CSM CSU Oradea a dispus de Steaua București, scor 71-65 și s-a calificat în finala Cupei României!

Ciao restaurant - pizzerie

CSM CSU ORADEA s-a calificat în finala Cupei României la baschet, sezonul 2017/2018 după ce a dispus în semifinala de la Sf. Gheorghe de Steaua București cu 71-65.

Partida a demarat cu Kariniauskas, Mandache, Nicolescu, Denison și Valeika. Oradea a marcat primele șase puncte ale meciului, însă formația din capitală a replicat imediat și a preluat conducerea. CSM-ul a avut probleme la blocajul defensiv. În faza de atac s-au consemnat mari dificultăți la aruncările de pe semicerc, multe încercări necontestate fiind irosite de bihoreni. Pasalic a comis două greșeli personale în primul act. Steaua s-a desprins la 16-8, însă Oradea a replicat cu un parțial de 10-0. Echipa din București a marcat ultimul coș al secvenței inaugurale, restabilind egalitatea (18-18)

Problemele la finalizare au continuat pentru elevii lui Cristian Achim. Orădenii nu au găsit ținta de la mare distanță și au încercar să atace în dribling, dar acest lucru a fost mai dificil de realizat în condițiile unei defensive extrem de solide și de mari din punct de vedere fizic a adversarului. Steaua a pierdut multe posesii, dar a dominat spațiul de trei secunde. De altfel, CSM-ul avea 3/16 de pe semicerc la jumătatea meciului, cu reușite din partea lui Nicolescu, Pasalic și Țîbîrnă. Echipele s-au succedat la conducere, Brandon Taylor transformând de pe semicerc pentru a aduce Steaua în avantaj, 38-37, scor înregistrat la pauză.

Repriza secundă a demarat favorabil bucureștenilor. Aceștia s-au desprins pe fondul problemelor consemnate în ofensiva CSM-ului. Steaua s-a desprins la șase puncte, dar Kris Richard a transformat de două ori din spatele semicercului pentru a restabili egalitatea la 47. Bogdan Țîbîrnă a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală în sfertul al 3-lea, lucru ce a condus la probleme în ceea ce privește opțiunile în formulele de joc ale bihorenilor, pivotul cu numărul 21 fiind retras pe bancă. Pasalic a adus Oradea pentru prima dată în avantaj cu o reușită de la distanță, dar Zekovic a replicat, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 52-52.

Baza sportiva Tineretului

Richard și Nicolescu au marcat de la distanță în primul minut al secvenței decisive, forțându-l pe Jukka Toijala să ceară timp de odihnă. Oradea a jucat cu trei fundași și cu Nicolescu la poziția 4 în aceste momente. Valeika a marcat un coș de două puncte după o acțiune colectivă, iar apoi a obținut o greșeală antisportivă, de pe urma căreia CSM a obținut un punct. Runkauskas a marcat de la distanță după ce orădenii au irosit șanse de a se desprinde. Ofensiva bihorenilor a avut mi dificultăți, iar Țîbîrnă a fost descalificat pentru cinci greșeli personale. Fraseniu a egalat la 61 de la linia de pedeapsă. Mandache a înscris o singură liberă pentru a-și aduce echipa în avantaj. Taylor a adus pe Steaua la conducere cu două libere și un minut de joc. Mandache a găsit ținta la momentul oportun, dar a călcat semicercul. Oradea s-a apărat foarte bine, iar Pasalic a mărit avantajul la trei lungimi cu 14 secunde înainte de final. Valeika cu o liberă și Mandache pe contraatacu au consfințit victoria CSM-ului.

sursa: csmoradea.ro

Din aceeași categorie