Crișul Sântandrei și Bihorul Beiuș au disputat prima manșă din Cupa României; Spectacol agreabil mai ales în partea secundă

Trimite CRED prin SMS la 8844

Crișul Sântandrei a câștigat la limită, scor 1-0, partida din prima manșă a Cupei României susținută, pe teren propriu în compania echipei Bihorul Beiuș. Unicul gol al partidei a fost marcat de Sergiu Ciocan în minutul 61. Returul se dispută sâmbătă, la Beiuș.

În prima repriză echipele s-au anulat reciproc, fără rabat de la efort. Putem identifica două șanse, o combinație clasică între Gavriș și Mihuța la poarta lui Odobasian și o minge trimisă de Trip și respinsă de un fundaș al gazdelor, la poarta lui Verdeș.

Din minutul 50 au început și ocaziile. Gruparea din Sântandrei a ratat patru ocazii în intervalul minutelor: 50-54. Odobasianu s-a opus incredibil la șutul din șapte metri, central, al lui Prundaru, apărut în centru după o deviere; Tot Prundaru a pus mingea la juma de metru de bara din dreapta lui Odobasianu la o lovitură liberă; Mihuța a trimis și el din lovitură liberă de la 17 metri, central însă același ”Odo” a reținut în doi timpi; Apoi Sergiu Ciocan a avut un șut de gol, scos în corner de un fundaș aflat pe traiectorie. Toate acestea s-au petrecut în 240 de secunde.

Golul victoriei gazdelor și unicul al jocului a venit în minutul 61 după o lovitură liberă.. a oaspeților! Mădălin Trip l-a pus la grea încercare pe Cosmin Verdeș, la o lovitură liberă, portarul a reținut cu greu dar, inspirat, a degajat spre vârful de atac Sergiu Ciocan care, scăpat singur cu Odobasianu a înscris elegant peste acesta (1-0).   

La nici două minute distanță Oncică a avut șansa egalări la o contră a beiușenilor însă șutul puternic n-a prins cadrul porții. Verdeș a salvat apoi la șutul superb a lui Mădălin Trip. Pe final Odobasianu s-a mai remarcat o dată când a scos șutul lui Prundaru.

PETRE GABOR (antrenor Crișul Sântandrei): ”Am avut mulți, foarte mulți absenți. La nivelul fundașilor centrali, toți patru au absentat Matei, Novak, Filimon și Drinc. Apoi Sebeșan, Gyossy Kun plus Tripon iar în atac Victoraș Dobrescu. Felicit băieții pentru dăruirea lor. Mai avem un meci în acest an, returul de la Beiuș. Sper să recuperăm din jucătorii absenți.

VLAD SILAGHI (antrenor Bihorul Beiuș): ”N-am făcut un joc tocmai rău azi, ne-am creat ocazii de gol în fața unei echipe de certă valoare, neînvinsă în acest sezon. Calificarea se va juca la Beiuș. Mai avem multe de schimbat și mult de muncit”.

Returul se anunță ”de foc”. Partida se va disputa sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 11:00 pe Stadionul Francisc Matei din Beiuș.

A fost .și un meci între colegii de la FCSB Beiuș, cunoscuta echipă de minifotbal. Paul Mihuța și Daniel Gavriș au făcut tandem în atacul Sântandreiului în vreme ce portarul Silviu Odobasianu, Cătălin Dan, alături de antrenorul Vlad Silaghi și de Mădălin Trip (FOTO – revenit la sentimente mai bune față de fotbal) au fost în tabăra adversă.

CASETA TEHNICĂ

Crișul Sântandrei – Bihorul Beiuș 1-0 (0-0)

A marcat: Sergiu Ciocan 61

CRIȘUL: Verdeș – Balogh, Coriolan Chiș, Pușcaș, Eusebiu Pop – Sg. Ban (90+2 Nicoruț), Prundaru, Covaciu, Sg. Ciocan – Gavriș (72 Lascu), Mihuța (90+2 Mascia). Antrenor: Petre Gabor.

BIHORUL: Odobasianu – Gheban, Iasmin Popa, Mihoc, Ciobriș – Țirban, Cătălin Dan, Raul Pirtea, Alex Toderici – Oncică (67 Oraș) – Trip. Antrenor: Vlad Silaghi.

Arbitri: Andrei Pirtea – Marius Matica, Cristian Gozman; Observator: Octavian Birta (toți din Oradea).

Din aceeași categorie