Crișul Sântandrei câștigă la Livada, în ultimul meci al turului din Liga 4 Bihor

Giorgio Mare Oradea

Terenul din Livada a fost gazda ultimului meci al turului de campionat între Unirea Embark și Crișul Sântandrei. Oaspeții au câștigat, pe merit, cu 3-1 și au urcat, la golaveraj, pe locul 3 al ierarhiei.

Oaspeții au avut prim-planul jocului și au ratat o mare ocazie prin Lascu, în minutul 13, blocat de Brisc. Au urmat două bare ale echipei antrenate de Petre Gabor și, conform cursului jocului Crișul a deschis scorul în minutul 29 după o fază prelungită de atac, Șumălan șutând, pe urmărire, din șase metri (0-1). Partea secundă a început sub auspici mai bune pentru gazde, care au avut o suită de faze fixe la poarta lui Gabi Luca iar acesta a fost învins în minutul 62, când portarul oaspeților a încercat să scoată o minge imposibilă, deviată, însă a trimis-o în plasă și mai mult (1-1). Crișul a pus mingea la centru, o pasă în dreapta pentru Kun acesta l-a lansat pe Șumălan care, din 16 metri lateral dreapta, a șutat în cross, la rădăcina barei (1-2) după nici 30 de secunde. În minutul 85 o preluare fantastică a lui Dominic Silaghi a însemnat o pătrundere solitară oprită prin fault, în careu de gazde. Penalty transformat de căpitanul Crișului Sântandrei, Răzvan Matei, care a șutat în dreapta lui Brisc. A fost golul care o aduce pe Crișul pe locul 3 al ierarhiei la finele turului.

Gazdele au acuzat absențele lui Paul Mihuța, Micaș și Laviniu Dărăban (ultimii doi suspendați) în vreme ce, de la oaspeți a absentat, tot suspendat, Carlos Covaciu.

Ambele echipe pot invoca neacordarea unui penalty. Oaspeții puteau beneficia de un penalty la intervenția lui Cornea asupra lui Kun la scorul de 0-1 iar gazdele pot vorbi despre un henț a lui Șumălan care s-a opus (cu spatele la atacant) la un șut mărindu-și suprafața corpului, fază petrecută la scorul de 1-2.

Baza sportiva Tineretului

”Un succes al unei echipe de caracter. Nu contest că mai sunt probleme însă sunt foarte mulțumit de modul în care băieții și conducerea tehnică s-au prezentat în acest tur de campionat. Vom ierna pe podium continuând seria bună din returul sezonului trecut. Sunt fericit și liniștit pentru că avem un lot de jucători, mă repet, de caracter. Băieții și antrenorii au trecut peste multe neajunsuri, au strâns din dinți, s-au unit ca un grup, ca o familie și a ieșit bine. Am convingerea că va fi bine în viitorul apropiat”, a precizat, la final de joc, Răzvan Oneț, principalul finanțator al echipei Crișul Sântandrei.

CASETA TEHNICĂ

Unirea Embark Livada – Crișul Sântandrei 1-3 (0-1)

Au marcat: Luca 62 (ag) /Șumălan 29, 63, Răzvan Matei 85 pen

Unirea Livada: Brisc – Dulus, Madalin Popa, Varodi, Cornea – David, Tudor, Marian Pop, Negre – Prundaru, Laslau. Antrenor: Madalin Popa.

Crisul Santandrei: Luca – Pascu (86 Bungău), Matei, Filimon, Ungur – Kun, Novak, Gentile Copil (88 Chișvasi), Silaghi, Lascu (67 Onaca) – Sumalan. Antrenor: Petre Gabor

Din aceeași categorie