Condițiile din fotbalul nostru… Ăsta-i adevărul!

Work Clean

Nu am să vă spun o noutate. Eu doar am constatat. Și sunt convins că mai sunt echipe cu multe greutăți în fotbalul nostru. Ca să fac o paranteză, încă din debut, nu am revenit pe teren să fiu fotbalist la aproape 52 de ani ci am făcut-o ca să fiu mereu în mișcare (obligatorie în cazul meu) iar pentru mine antrenamentele îs mai importante ca meciurile. Dar această mișcare mi-a oferit prilejul să fac parte dintr-un colectiv absolut superb. Cu niște băieți de caracter, de calitate, care m-au tratat ca pe un coleg. Vorbesc despre Crișul Sântandrei. Lumea se crucea înainte de derbyul cu CAO, că am ajuns pe locul 2. Cum s-a ajuns acolo? Să vă explic. Terenul este netăvălugit de ai bine de un an. Când a fost secetă, în timpul antrenamentelor, mutam aspersoarele într-o jumătate și le tot tot mutam în pauze. Pregătirea continua în cealaltă jumătate. Băieții nu pot da o pasă de 10 metri că sare mingea în toate direcțiile. De sus, din tribună, terenul e mare, frumos și verde. Jos e plin de gropulețe. Ultimele antrenamente au fost făcute la lumina farurilor de la mașini. În vestiar eram noi. Mai greu la dușuri. Unde avem apă caldă dacă avem și noroc. Din cele trei dușuri, unul e duș celelalte sunt două furtune. Avem un singur pișoar, înfundat și ăla așa că atunci când am ajuns pe FC Bihor am stat numai la baia din vestiar că existau vreo cinci pisoare (:::

Nu putem pune niște cafele,, patru sucuri și cinci sărățele în cabina arbitrilor că nu avem nici pentru noi. Luăm amenzi că nu filmăm jocurile, dar tare aș vrea să văd pe cineva din AJF să ne predea un curs de operator video. Anul trecut am fost echipa cu cele mai multe galbene și noi n-am lovit pe nimeni… Azi am luat un roșu. În sfârșit pentru un fault adevărat.

Și s-au tot dus 10 etape. În ultimele nouă un singur egal și opt victorii. Punctele veneau, banii n-au mai venit. Nu la mine, că eu fac asta, așa cum spuneam, pentru mine. Însă fără bani din august, băieții au ajuns la frustrare. Și a venit meciul cu CAO. Castelul s-a năruit. Azi nu am avut bani de barem și de doctor. Cauzele, acum se cunosc iar efectul se vede. Un colectiv frumos se dezbină. Niciun antrenor nu putea ține colectivul. Echipa asta nu are sute de sponsori. Are unul și bun. Dar e om și el. E greu să te bați cu primăriile din județ.

Pe Răzvan nu ai cum să te superi, face tot ce face din dragoste de fotbal. Nici pe primărie nu te poți supăra. Au spus oamenii de la început că vor să renunțe la echipă. Au și ei destule pe cap. Și uite așa, un colectiv de senzație s-ar putea sparge precum se sparg ghețarii din cauza căldurii..

Mi-au trebuit o săptămână și 18 telefoane date ca să fac rost de o ștampilă a clubului… Asta este. Spectacolul continuă, cu sau fără noi.

Din aceeași categorie