Ciocnire între trei mașini lângă Marghita, după ce un șofer a încercat să evite un utilaj

Giorgio Mare Oradea

Trei vehicule au fost implicate, marți după-amiaza, într-un accident produs după ce un șofer a încercat să evite în ultimul moment un utilaj care tăia vegetația de pe marginea drumului. Autoturismul a acroșat o autoutilitară de pe sensul opus, a fost aruncat în utilaj și a lovit apoi remorca utilitarei care s-a răsturnat în afara șoselei.

Accidentul s-a produs puțin după ora 16, pe drumul județean 191F, în afara municipiului Marghita. Totul a pornit de la un bărbat de 34 de ani care se deplasa cu mașina spre Buduslău.

”Într-o curbă la dreapta, nu a păstrat o distanță suficientă în timpul deplasării față de vehiculul care circula în fața sa și efectua activități de tundere a vegetației crescute în apropierea părții carosabile (…) și, pentru a evita impactul cu acesta, a frânat brusc. (…) A intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, unde a acroșat o autoutilitară care tracta o semiremorcă”, a transmis comisarul-șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Autoturismul a fost proiectat apoi în tractorul care curăța vegetația, apoi în semiremorca autoutilitarei. Din impact, aceasta din urmă s-a răsturnat în șanțul de la marginea drumului.

Pompierii și paramedicii din Marghita au intervenit de urgență în ajutorul victimelor.

Pompierii militari paramedici au procedat la evaluarea victimelor și la acordarea primului ajutor calificat șoferului autoturismului, care prezenta contuzii și traumatisme, transportându-l ulterior la spitalul din localitate”, a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana”.

Șoferul utilajului  – un bărbat de 25 de ani, din Suplacu de Barcău – și cel al autoutilitarei (un bucureștean de 49 de ani) au refuzat transportul la spital.

Pompierii s-au asigurat că nu există pericol de incendiu și au curățat apoi șoseaua. Accidentul este cercetat în continuare de polițiștii rutieri.

Foto: ISU ”Crișana”

Din aceeași categorie