Cinci din cinci… înfrângeri! Dar România a făcut, în fața Belgiei, cel mai bun joc

Ciao restaurant - pizzerie

Meciul dintre Belgia și România, de la U18 European Cahmpionship, a fost mai mult amical pentru că nu putea aduce calificarea Belgiei chiar dacă băieții din Benelux adunau 4 victorii din 5. La ”directe” și Polonia și Estonia erau peste Belgia, care a învins România cu 67-55 dar după cel mai bun joc făcut de tricolorii mici în acest turneu.

Partida a debutat cu minute bune de întrerupere fiind nevoie de o schimbare de arbitru. Slovacul Marek Kukelcik l-a înlocuit pe maltezul Bernard Vasallo care a fost lovit cu cotul la angajamentul de început spărgându-și capul! Meciul s-a disputat sub privirile lui Florin Lascău fostul campion mondial de judo (ex-președinte al FR Judo) și participant la Olimpiada de la Barcelona 92.

Început de joc neașteptat de echilibrat în condițiile în care Belgia pornea clar favorită. 7-7. Belgienii au reușit o ”treiță” prin Mitchell (7-10) după care România a jucat cel mai bun baschet al său la acest Euro, cu un parțial de 13-0 și un neverosimil 20-10 pentru tricolori! Belgienii au simțit cum le fuge preșul de sub picioare și a început să forțeze iar mingile au intrat una după alta. Deși am avut +10 în minutul 15 belgienii ne-au ajuns până la pauză noi reușind doar două puncte: 22-25

Spre finele sfertului trei România reușește maximum prin Hara- 4 puncte la aceeași fază iar Rotaru a egalat: 39-39 dar primim 8 puncte până la finele perioadei: 47-39 în favoarea Belgiei.

Oficial spre amical însă belgienii au luat ultimul sfert în serios și au asigurat victoria când s-au desprins la 17 puncte. Finalul ne-a aparținut, am venit la zece puncte pentru a ceda la 12: 67-55. Am rămas cu evoluția foarte bună, timp de 25 de minute și cu coșul de poveste al lui Luca Vasile, de dincolo de centru în buzzer-bitter-ul primului sfert.

Din aceeași categorie