CFR Cluj se califică în primăvara europeană!

Gazon sintetic

A pierdut șefia clasamentului în Liga I dar a reușit în Europa. CFR Cluj a obținut calificarea în primăvara europeană după ce s-a clasat pe locul 2 în grupa de Europa League, la un punct în spatele lui Celtic Glasgow (12 respectiv 13) dar înaintea lui Lazio și Rennes. În ultima partidă din faza grupelor echipa antrenată de Dan Petrescu avea două variante (care depindeau de ea) în fața lui Celtic (deja calificată): victoria sau un rezultat de egalitate. A fost prima variantă, succes cu pentru campioana României! Și dacă ar fi pierudt acest joc CFR s-ar fi calificat pentru că Lazio nu a reușit să treacă de Rennes unde trupa lui Inzaghi a pierdut cu 0-2.

După o primă repriză albă clujenii au deschis scorul la patru minute de la startul părții secunde. Corner executat de Ciprian Deac, reluare de cap a lui Burcă și 1-0 pentru campioana României. Deac a avut disputa sa cu portarul Gordon care l-a oprit în ultimă instanță de trei ori însă golul doi a venit de la Djokovici care a trimis sub bară, din 6 metri, o minge ”întoarsă” în fața porții și era 2-0 în minutul 70.

A fost a patra confruntare din ultimele 70 de zile dintre Celtic și CFR. Clujenii au câștigat două și au obținut o remiză în fața campioanei Scoției.

CFR Cluj acumulează 12 puncte într-o grupă europeană, record pentru o echipă românească!

SC Rozsdas Service SRL

CASETA TEHNICĂ

CFR Cluj – Celtic Glasgow 2-0 (0-0)

Au marcat: Burcă 49, Djokovici 70

CFR Cluj: Arlauskis – Susici, Burcă, Cestor, Camora – Culio, Bordeianu, Djokovici (83 Luis Aurelio) – Deac (85 Hoban), Traore, Omrani (73 Golofca). Antrenor: Dan Petrescu.

Celtic: Gordon – Bauer, Julien (46 Ajer), Bitton, Boli Bolingoli – Ntcham, Robertson – Sinclair, Morgan (67 Bayo), Johnston (75 Dembele) – Griffiths. Antrenor: Neil Lennon.

Luni, de la ora 14.00 va avea loc tragerea la sorți a partidelor din 16-imile Europa League când vom afla adversara băieților de la CFR. Partidele din 16-imi vor avea loc pe 20 respectiv 27 februarie.

Din aceeași categorie