Cazul Caracal, efecte neașteptate în Bihor | O persoană a sunat de mai multe ori la 112, amenințând că se sinucide și cerând să fie localizată, dar închizând de fiecare dată. R. Arafat: ”Efectiv și-a bătut joc de operatori”

Ciao restaurant - pizzerie

Cazul crimelor de la Caracal provoacă reacții dintre cele mai diverse. În Bihor, de exemplu, o persoană a sunat la 112 și, amenințând că se sinucide, a cerut să fie localizată. A făcut acest lucru de mai multe ori, închizând de fiecare dată. ”Și-a bătut joc de cei de la serviciul de urgență”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, care a făcut dezvăluirea în direct, la Digi24.

”Ieri (marți, 30 iulie – n.n.), a fost un caz în Bihor. O persoană a sunat de mai multe ori zicând că se sinucide, că se spânzură. Și a dat diferite indicii si zicea: ”Localizați-mă!” Și închidea. Mergea undeva și suna din nou. Deci și-a bătut joc de ei. De pe o cartela care nu știm a cui este”, a declarat medicul Arafat la Digi24.

Declarațiile șefului DSU vin în contextul discuțiilor legate de reformarea sistemului numărului unic de urgență 112. Potrivit medicului Raed Arafat, aproximativ 70-72% din numărul apelurilor de urgență sunt false, abuzive și sunt făcute de pe cartele prepay, ai căror proprietari nu pot fi identificați.

”Aceste apeluri blochează activitatea 112. (…) Cartela, dacă știi a cui este, poate ajuta la localizarea unei persoane. Dacă știi a cui e, poți lua legătura cu persoana, chiar dacă nu e la ea (cartela – n.n.) și a dat-o la altcineva”, a precizat Raed Arafat.

SC Rozsdas Service SRL

Imagini video: Digi24 / Foto ilustrativ: Cancan

Din aceeași categorie