Carismaticul ”Nea Marin” a preluat-o pe Sepsi!

Giorgio Mare Oradea

Probabil unul dintre cei mai carismatici antrenori din Liga I, omul cu care un meci nu e gata nici la 4-0 pentru adversari, Marin Barbu (60 de ani), a preluat echipa de Liga I, Sepsi Sf. Gheorghe. Născut la București, fost jucător de clasă al Stelei dar îndeosebi al echipei Steagu Roșu Brașov, Marin Barbu este stabilit chiar în Sf. Gheorghe. Astfel că, pentru oficialii lui Sepsi, care au reziliat contractul cu Neagoe, Marin Barbu, poreclit ”Magiun”, a fost prima opțiune. Ca antrenor a fost la 12 echipe. Pe Ceahlăul a antrenat-o în patru rânduri iar la Astra, Petrolul sau Foresta a avut câte două mandate.

În ultimul timp, Marin Barbu se ocupa de pregătirea… nepotului său, un puști care se pare că i-a moștenit gena de ”mingicar” .


Marin Barbu a activat, ultima dată, ca antrenor, la Daco-Getica (Juventus București). A intrat în istoria fotbalului românesc nu numai prin tehnica etalată ca jucător ci și prin calitățile de tehnician iar partida de care se leagă numele său este incredibila revenire din ”Ștefan cel Mare”. De la 4-0 pentru Dinamo, în minutul 60, la 4-5 și victoria echipei pe care o antrena, Foresta! La 4-0 pentru dinamoviști, Marin Barbu se agita pe margine, ca un leu în cușcă, și-a cravașat elevii, simind parcă ceea ce avea să urmeze.

În acest sezon de, play off, Sepsi a fost de nerecunoscut. În șapte etape a luat un singur punct și a marcat o singură dată… Bihorpenet mai spune doar atât: ”Succes domn profesor”!

Baza sportiva Tineretului

Sursa imagine reprezentativa: tvmneamt.ro

Sursa foto articol: facebook.com/marin barbu

Sursa video: youtube.com

Din aceeași categorie