Cam riscant dar a funcționat! Oradea învinge la Craiova

Giorgio Mare Oradea

Partida de la Craiova dintre SCM U Craiova și CSM Oradea s-a jucat până în ultima secundă deși, exceptând primul sfert, nimic nu anunța un meci atât de greu al orădenilor în Bănie. Leii Roșii au învins cu 90-88 dar au avut serios de furcă deși au avut un avantaj cuprins mereu între 10 și 15 puncte. După 25-25 la finele primului sfert, a urmat o corecție aplicată de orădeni care au marcat 32 de puncte numai în sfertul secund. A urmat un nou sfert egal și o situație lejeră, aparent pentru orădeni la debutul sfertului patru. CSM Oradea a avut +14 puncte cu 6 minute înainte de final iar după patru minute și jumătate, avantajul scăzuse la o singură posesie: 86-89. Mai mult, s-a ajuns la avantaj minim: 88-89 și 28 de secunde cu posesie Oradea care a cerut și time-out.

Cristian Achim a decis să joace atac lung deși timpul rămas între atac și timpul de joc era de patru secunde.  Îndeajuns… Lui Achim i-a ieșit pentru că, deși Kariniauskas a ratat aruncarea de la semi-distanță, Pasalici a reușit recuperarea ofensivă. Faultul lui Orbeanu a venit prea târziu. Pasalici a marcat prima aruncare și a ratat-o pe a doua, așa cum era și normal astfel că oltenii nu au mai avut timp, într-o secundă, să mai întoarcă soarta unei partide dominată de Oradea până spre finalul ei.

Riscul era o ratare cu recuperare craioveană și finalizare pe ultimele secunde.

Siriscevici (Craiova) și Richard (Oradea) au încheiat cu câte 18 puncte marcate, cu avantaj pentru Siriscevici care și-a trecut în cont și opt recuperări față de cele șase ale lui Richard. Remarcabil jocul pe intercepție al lui Mandache care a reușit declanșarea unor contra-atacuri care au făcut și diferența.

foto. facebook/scm u craiova

 

Din aceeași categorie