Beat turtă, un bihorean a fost prins la volanul unui tractor neînmatriculat, fără să aibă permis. Ce alcoolemie a indicat aparatul etilotest

Giorgio Mare Oradea

Un bărbat de 33 de ani, din localitatea bihoreană Tilecuș, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, după ce a fost prins, în trafic, la volanul unui tractor neînmatriculat, fără a avea permis. Mai mult, localnicul era sub influența alcoolului, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie uriașă.

Bărbatul a fost prins sâmbătă, în jurul orei 15, pe drumul județean 767, în Tileagd.

În urma testării conducătorului tractorului cu aparatul etilotest, polițiștii din Tileagd au constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului tractorului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis comisarul-șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Șoferul băut și fără permis a fost reținut pentru 24 de ore și este anchetat în cadrul unui dosar penal. El nu a fost singurul conducător auto prins de polițiști în week-end, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Baza sportiva Tineretului

Vineri seara, între Hodișel și Olcea, agenții din Tinca au oprit un cetățean spaniol de 36 de ani, care se urcase la volan deși avea o concentrație alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă dimineața, doi șoferi băuți au fost prinși în centrul Oradei. Unul de 26 de ani avea o alcoolemnie de 0,79 la mie, în timp ce altul, de 22 de ani, prezenta o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii din Beiuș au descoperit, duminică, un șofer care conducea sub influența alcoolului. Bărbatu de 38 de ani, din comuna Dobrești, avea o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot duminică, un cetățean austriac de 46 de ani a fost oprit în trafic, în Vadu Crișului, iar oamenii legii au stabilit că avea o alcoolemie de 0,70 la mie.

În fiecare dintre aceste cazuri a fost întocmit dosar penal.

Din aceeași categorie