BC Mureș se alătură lui U BT Cluj și Stelei în semifinalele Cupei României

Ciao restaurant - pizzerie

În cel de-al treilea sfert de finală al Cupei României la baschet masculin BC Mureș Tg. Mureș și Phoenix Galați au jucat de la egal la egal aproape pe tot parcursul meciului disputat în Sala Transilvania din Sibiu. Într-un astfel de echilibru micile detalii fac diferența. Balanța victoriei a înclinat în cele din urmă spre mureșeni care au gestionat perfect sfertul patru și au fost mult mai siguri la ”libere”. Scor final: BC Mureș Tg Mureș – Phoenix Galați 85-75 (21-21, 19-19, 20-23, 25-12).

Mureșenii păreau să ia un start lansat încă din primul sfert (11-6) dar gălățenii au ripostat și u preluat conducerea (14-15) pentru ca primele 10 minute să consemneze egalitatea: 21-21.

Nici sfertul doi n-a adus desprinderea uneia dintre echipe chiar dacă BC Mureș s-a dus la șase puncte (38-32). Pauza mare a găsit tot egalitate pe tabelă: 40-40.

Phoenix a părut mai motivată în sfertul trei. După același ”stroc” a urmat o desprindere a gălățenilor (56-63) dar Kalve a transformat patru libere din patru pe finalul pătrimii iar înaintea ultimului sfert Phoenix avea un avantaj de o posesie: 60-63.

SC Rozsdas Service SRL

BC Mureș, favorita hârtiei, a jucat foarte bine în debutul ultimului sfert. A anulat avantajul și a trecut la timona partidei. În trei minute mureșenii s-au dus la zece puncte: 79-69. Părea să fie un avantaj decisiv însă Phoenix nu poartă acest nume degeaba și a aprins finalul. Bojovici și Pesici au readus Galațiul în joc (79-75) când mai erau două minute de joc. Din acest moment Phoenix n-a mai pus niciun punct pe tabelă. Așa cum era de așteptat în aceste condiții finalul a fost decis se pulsul mai scăzut și mâna mai sigură de la libere iar BC Mureș a avut aceste ingrediente necesare calificării.

Din aceeași categorie