Baschet: Victorie pentru CSM CSU Oradea în primul meci din Cupa României

CSM CSU Oradea a debutat cu dreptul în sezonul competițional 2020/21. Primul meci oficial disputat a avut loc luni (09.11), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Roș-albaștrii au depășit pe CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 68-40, într-o partidă contând pentru Grupa B din faza de calificare a Cupei României la baschet masculin.

Meciul a început în formula Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaltrii au marcat primele cinci puncte ale întâlnirii, dar au întâmpinat dificultăți la aruncările din acțiune, reușind doar două astfel de coșuri în primele zece minute de joc efectiv. De altfel, scorul la prima pauză era de 9-7 în favoarea CSM-ului.

Lucrurile s-au îmbunătățit pe parcursul secvenței a 2-a în jocul ofensiv al ambelor echipe. Totuși, procentajele au rămas modeste. Oradea a reușit să se desprindă la zece lungimi spre finalul reprizei, după două reușite de la mare distanță semnate Giordan Watson. Harghitenii au avut ultima reușită, stabilind scorul pauzei la 30-22.

În debutul reprizei secunde, CSM CSU Oradea a mizat mai mult pe aruncări de la mare distanță. Parte a acestora a găsit ținta, avantajul roș-albaștrilor urcând la 14 lungimi cu patru minute rămase de disputat din sfertul al 3-lea. Miercurea Ciuc a solicitat timp de odihnă, dar la reluare tot CSM-ul a punctat, mărind diferența la un nou maxim, de 20 lungimi, scor 48-28.

Secvența a 4-a a început foarte bine pentru băieții lui Cristian Achim. Aceștia au fost eficienți în defensivă, reușind să alimenteze astfel jocul de tranziție. Astfel, doar trei minute, avantajul a urcat la 29 puncte. A urmat o reacție din partea ciucanilor, dar CSM-ul a răspuns cu o noi acțiuni productive pe tabela de marcja, incluzând un alley-oop dunk semnat Bobe Nicolescu, din serviciul lui Giordan Watson, ce a făcut cu siguranță deliciul celor care au urmărit partida pe canalul YouTube FRB TV.

Staff-ul tehnic a rotit întreg efectivul de jucători disponibil. Între aceștia s-a numărat noul component al echipei, Stephen Holt. Acesta a debutat în uniforma CSM-ului cu 4 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă în 14 minute de joc.

Liderii echipei în acest meci

  • Eficiență – Dragan Zekovic (18)
  • Puncte – Watson, Zekovic (câte 11)
  • Recuperări – Valeika, Zekovic (câte 7)
  • Pase decisive – Giordan Watson (3)
  • Intercepții – Aaron Broussard (3)
  • Capace – Fometescu, Zekovic (câte 1)

Cinci jucători au terminat cu cel puțin zece la eficiență, iar zece au avut cel puțin un punct marcat într-o partidă în care CSM CSU Oradea a fost foarte departe de nivelul obișnuit și așteptat. După opt luni fără competiții oficiale și o lună în care echipa nu a jucat nici măcar amicale, o astfel de situație este normală în actualul context, atât pentru roș-albaștri, cât și pentru alte echipe.

CSM CSU Oradea are 1-0 la general în Grupa B din cadrul fazei de calificare a Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21. Următorul meci este programat marți (10.11), ora 19:30, atunci când oponent va fi BC Athletic Constanța. Meciul va putea fi urmărit în transmisiune directă la DigiSport 3, dar și pe canalul YouTube FRB TV.

sursa: csmoradea.ro

Din aceeași categorie