BASCHET. România câștigă în fața Macedoniei dar ratează prima șansă de calificare, pe ultima aruncare! Watson nu a reacționat.

Ciao restaurant - pizzerie

Reprezentativa de baschet masculina României a învins Macedonia, scor 65-53, într-o partidă disputată la Ploiești, joi, meci ce a contat pentru faza a 2-a din precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Din nefericire, tricolorii au ratat calificarea din cauza a numai două puncte diferență, în jocurile directe cu Macedonia. Nu e totul pierdut, pentru că, în august, se mai joacă o grupă de recalificare.

Jocul de la Ploiești a început echilibrat, cu diferențe mici pe tabelă. lui. Tricolorii au preluat inițiativa prin coșul lui Iulian Orbeanu, din serviciul lui Emi Cățe (25-24) iar prima repriză s-a terminat cu un parțial de 11-5 în favoarea elevilor lui Tudor Costescu. Scorul la pauză a fost de 34-29 în favoarea României.

Tricolorii s-au desprins, în minutul 22, la 9 puncte după ce Mirel Dragoste a înscris de două ori de pe semicerc.  Macedonia a replicat prin frații Stojanovski. Startul furibund a fost urmat de șase minute fără punct pus pe tabelă de România, până când Vârnă a reușit să înscrie. În final de sfert băieții în galben s-au descurcat mult mai bine: iar la intrarea în secvența decisivă scorul era de 46-39 pentru România.

Ultima pătrime a fost de totul sau nimic. Avantajul României a crescut la 13 puncte în ultimul minut de joc. ROMÂNIA AVEA NEVOIE DE UN SUCCES LA 14 PUNCTE. Watson a ratat de pe semicerc, Macedonia a înscris o liberă prin Hendrix însă, în 7 secunde rămase, tricolorii nu au mai reușit să arunce la coș. De ce? Pentru că imediat după recuperare, a urmat o pasă laterală și, pentru că Watson, pe ultima secundă, putea arunca lejer, având timp să încarce dar a pasat iar timpul s-a scurs… România învinge, cu 65-53 dar nu ajunge.

Baza sportiva Tineretului

PĂREREA NOASTRĂ: La experiența și valoarea sa, după recuperarea pe libera ratată de Hendrix, Watson, un lider în teren, trebuia să reacționeze prin declanșarea unui contraatac exploziv în cele șase secunde rămase. Apoi a ezitat să-și asume responsabilitatea ultimei aruncări…

România (2-1) va încheia grupa pe locul 2, indiferent de rezultatul ultimei partide, programate în Kosovo, peste trei zile. Macedonia are 3-1 și avantajul jocurilor directe, cu diferență de două puncte. (90-76 în tur)

România a avut în Emanuel Cățe MVPU-ul ei cu 12 puncte, 13 recuperări, Rolland Torok a bifat 12 puncte, 10 recuperări, Mirel Dragoste a contabilizat 11 puncte, alți cinci jucători marcând pentru România. De partea cealaltă Damjan Stojanovski a reușit 13 puncte, iar Vojdan Stojanovski a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări.

Naționala noastră mai are o șansă de calificare. Tricolorii vor juca în faza a 3-a a precalificărilor, în luna august din acest an. Macedonenii avansează în calificările FIBA EuroBasket 2021.

foto: hotnews.ro

Din aceeași categorie