BASCHET masculin: Jucăm meciul, dar am ratat calificarea (varianta masculină)

Ciao restaurant - pizzerie

CSM CSU Oradea întâlnește, în această seară, în deplasare, echipa turcă, Sakarya, în ultimul meci din aventura continentală în sezonul competițional 2018/19. Partida va începe la ora 19:30 (ora locală 20:30). Confruntarea poate fi urmărită în transmisiune directă pe canalul YouTube al FIBA.

Formația antrenată de Cristian Achim vine după succesul obținut la Pitești în campionat. Roș-albaștrii au pierdut ultimele două partide în FIBA Europe Cup, având un bilanț general de 1-4 în Grupa A. CSM-ul nu mai are șanse de calificare în faza următoare. În aceste condiții, meciul din Turcia este unul de palmares pentru bihoreni.

De cealaltă parte, Sakarya a pierdut pe teren propriu în compania lui Tofas Bursa – probabil cea mai bună echipă turcească a momentului din afara Istanbulului – în ultimul meci disputat. În schimb, Sakarya a câștigat meciul cu s.Oliver Wurzburg în runda a 5-a din Grupa A în FIBA Europe Cup. Astfel, turcii mai au șanse de calificare în faza următoare a competiției.

În urmă cu trei săptămâni, la Arena Antonio Alexe din Oradea, CSM-ul a învins cu scorul de 86-84. Coșul victoriei a purtat semnătura lui Kris Richard, chiar pe sirena ce a anunțat finalul partidei.

SC Rozsdas Service SRL

Pentru a se califica, Sakarya trebuie să învingă pe CSM CSU Oradea. Acest lucru nu îi este însă suficient formației provenite din orașul aflat la Malul Mării Negre. Turcii au nevoie în paralel de o înfrângere a lui Wurzburg pe teren propriu cu Leiden în celălalt meci al grupei din ultima etapă.

Delegația orădeană pentru meciul din Turcia cuprinde doar 11 jucători. Dragan Zekovic și Pavle Reljic au rămas la Oradea, unde lucrează sub îndrumarea lui Marius Marinău, preparatorul fizic al echipei. Ambii trebuie să se pună la punct în ceea ce privește partea fizică în perspectiva returului din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. De asemenea, CSM-ul nu va conta nici pe serviciile lui Bobe Nicolescu și Bogan Țîbîrnă. Ambii sunt în recuperare după mai vechi accidentări.

Foto: Roby Boros / www.FIBA.basketball

sursa: csmoradea.ro

Din aceeași categorie