Baschet (EURO – U18): Ne-a bătut și Polonia

Giorgio Mare Oradea

După dușul rece cu Estonia (51-81) reprezentativa de baschet băieți (U18) a României a jucat mai bine în meciul doi din grupă, cu Polonia, dar insuficient pentru a obține un succes. România a cedat la 16 puncte: 52-66 în partida găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea și contând pentru Campionatul European – Divizia B.

România a început nesperat de bine și conducea cu 7-0 după 5 minute de joc. Alarmă falsă pentru un meci ușor. Polonia a pus 9 puncte la rând. Speranțe românești păstrate după three point play-ul lui Cârcoana și un scor bun după 10 minute: 16-15. Revedem debutul cu Estonia. Timp de 7 minute doar Bodea a marcat cu o treita. Polonia s-a desprins și a intrat la vestiare cu avantaj important: 23-33. Au fost momente de joc învăluite în ceață și în sfertul 3. Avantajul polonezilor a crescut pe final de pătrime la 20 de puncte: 52-32.

Greu, practic imposibil să mai remontezi un deficit de 20 de puncte în 10 minute. România n-a făcut un sfert 4 tocmai rău, dar a sfârșit învinsă: 66-52.

Un singur jucător polonez a reușit peste zece puncte Mateus Kaszowski (12) dar au marcat 11 jucători, adică toți cei folosiți de antrenorul Andrzej Adamek. Și România a avut un singur marcator a peste zece punte: pe Mihai Cârcoană (15).

SC Rozsdas Service SRL

Duminică, tot de la 18:30, România întâlnește Elveția. O Elveție care a întins la maximum Estonia, cedând, pe final cu 60-64.

Din aceeași categorie