Baschet, Cupa României: CSU Sibiu, prima finalistă după victoria cu Dinamo, 82-78

Trimite CRED prin SMS la 8844

Prima echipă calificată în finala actualei ediții a Cupei României la baschet este CSU Sibiu care a trecut, nu fără emoții, de Dinamo București, scor de 82-78, în deschiderea Final Fourului găzduit de Cluj.

Fără presiunea rezultatului pe umeri, formația din Capitală a fost la un pas de surpriză deși la pauza mare a avut un minus de zece puncte pe tabelă, 33-43. Dinamo și-a arătat colții încă din primul sfert pe care l-au cedat greu, 17-21, și la mijlocul căruia au fost în mai multe rânduri la conducere: 7-6, 12-8 și 14-12. CSU Sibiu și-a luat rolul în serios în secvența a doua când a mărit tempoul și părea că se îndreaptă înspre o victorie facilă. Dinamo a răspuns însă în partea a doua a meciului, dar diferența de puncte la care s-a impus în sferturile trei și patru, 21-19 și 24-20, au dus doar la un final de meci electrizant nu și la calificarea surpriză în marea finală a Cupei României la baschet.

Liderul sezonului regulat, CSU Sibiu a dat și MVP-ul primei semifinale, Monyea Durrell Pratt, autor a 24 de puncte, 12 recuperări și 5 assisturi.

Din aceeași categorie