BASCHET. CSM CSU Oradea pierde, la Pitești, un meci fără nicio importanță

Campioana în exercițiu a României a pierdut după o serie impresionantă de șase victorii. Orădenii s-au înclinat, în ultimul lor meci din TOP 6, la Pitești, însă jocul nu mai ridica absolut nicio miză. FC Argeș Pitești s-a impus cu 90-81.

Orădenii au început cu un ”starting five” cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Piteștenii au început excelent și au marcat la foc continuu pentru 11-2. Antrenorul Achim a apelat la o schimbare, reluând jocul cu Markovici în teren după ce Valeika a comis prea repede a 2-a greșeală personală. Ofensiva CSM-ului a funcționat mai bine pe finalul primei secvențe, însă Piteștiul conducea cu scorul de 24-17 la prima pauză.

Sean Barnette a fost trimis în teren în debut de sfert secund, acesta fiind primul joc oficial pentru american după mai bine de un an și jumătate. Orădenii au egalat de două ori pe tabelă însă accidentarea lui Zekovici și a treia greșeală personală a lui Markovici au oferit piteștenilor șansa desprinderii până la pauza mare: 50-38.

Repriza secundă a început cu Watson, Pasalic și Richard la perimetru, respectiv cu Zekovic revenit după problema medicală întâmpinată în prima jumătate și Valeika. CSM-ul a alternat momentele bune cu cele mai puțin inspirate. Richard a ieșit la rampă pe finalizare pentru a strânge situația la cinci puncte, însă formația gazdă a găsit soluții să reacționeze. Țîbîrnă și Barnette au fost trimiși în teren pe finalul acestei secvențe, primul marcând ultimul coș al orădenilor în sfertul 3. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 73-66 în favoarea echipei gazdă.

Ofensiva orădeană a întâmpinat dificultăți în debutul secvenței decisive atât în construcție, cât și la finalizare. Markovic a comis a 4-a greșeală personală în debutul acestei perioade de joc. CSM-ul a marcat doar două puncte în primele trei minute ale sfertului 4. Barnette a înscris de trei ori consecutiv, dar formația din Pitești a replicat din nou. Barnette s-a evidențiat și cu un capac. Tony Bishop a marcat de două ori de pe semicerc pentru a desprinde decisiv echipa gazdă. Finalul a fost controla de argeșeni.

Kris Richard a totalizat 21 puncte, Sean Barnette a adăugat 15 puncte, Muhamed Pasalic a terminat cu 12 puncte, iar Giordan Watson a avut 10 puncte.

CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat cu un bilanț general de 15-9, pe locul 3.

Din aceeași categorie