BASCHET: CSM CSU Oradea – BCM U FC Argeș 1-1

Giorgio Mare Oradea

CSM CSU Oradea a reușit să egaleze, 1-1 în seria de play off cu BCM U FC Argeș Pitești, din sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet masculin. Orădenii au câștigat meciul doi cu 88-58. Chiar dacă diferența a fost de 30 de puncte CSM Oradea a fost echipa care poate emite pretenții la titlu doar pe parcursul părții secunde, pentru că, la pauză, piteștenii conduceau cu 4 puncte.

Chiar dacă piteștenii au început bine (5-9), Sean Denison a făcut cinci minute de vis în care a marcat toate cele zece puncte ale orădenilor. S-a mers cap la cap cu reușite de ”3” și de o parte și de alta. Piteștenii au încheiat primul sfert în avantaj după o eroare a gazdelor care aveau mingea și cinci secunde de joc: 19-21.

Martin Zeno a marcat primele puncte ale sfertului doi după aproape trei minute de joc. Nu s-a schimbat mare lucru în privința diferenței de pe tabelă, la pauza mare fiind 36-40.

Oradea s-a trezit din pumni, pe la mijlocul sfertului trei iar după circa cinci minute CSM conducea cu 48-45 iar apoi 51-45. Spiritele s-au încins după o altercație între Valeika și Russel. Pe fondul unui joc mult mai aproape de adevăr, CSM s-a desprins la 13 puncte. 64-51 pentru a încheia sfertul cu 66-53.

SC Rozsdas Service SRL

La adăpostul a 13 puncte CSM nu avea niciun motiv să mai grăbească atacurile dar nici mâna n-a mai tremurat. Atacul, la parametrii maximi, apărarea așișderea. În aceste condiții avantajul echipei orădene a crescut de la o secundă la alta pentru un succes la nu mai puțin de 30 de puncte!

Nu mai puțin de șase jucători orădeni au marcat peste 10 puncte: Richard 19. Denison 17, Mandache 13, Kariniauskas 12, Zeno 12, Valeika 10. De la Pitești s-au remarcat trei jucători: Troupe 16, Kostoski 13 și Russel 13.

De ziua sa de naștere, Cristian Achim (48 de ani) a primit cadou o victorie concludentă.

Seria se mută, pentru cel puțin două meciuri, la Pitești. Primul joc se va disputa miercuri de la ora 17.30, în direct la Digisport.

Din aceeași categorie