Baftă băieți!!!

Giorgio Mare Oradea

CSM CSU Oradea se va deplasa la București, acolo unde în perioada 13-14 aprilie anul curent, la Arena de Baschet, se va desfășura faza finală a Cupei României la baschet 3×3 masculin – ediția 2019. Aceasta este ediția inaugurală a competiției organizate sub egida Federației Române de Baschet.

Formația orădeană a câștigat trei din cele patru turnee de calificare, desfășurate în luna februarie, la Mediaș. De altfel, CSM CSU Oradea s-a clasat pe primul loc al Seriei Vest în sezonul regulat, numărându-se între cele 12 echipe calificare la turneul final.

Celelalte 11 echipe participante la faza finală sunt ABC Athletic Constanta, Dinamo Stiinta Bucuresti, CSU Pitesti, CSO Voluntari, Rapid Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti (din seria EST), CSM VSKC Miercurea Ciuc, SCM Timisoara, BCMU FCA Pitesti, BC CSU Sibiu, CSM Sighetu Marmatiei (din seria VEST).

Clasamentul sezonului regulat a fost:

SC Rozsdas Service SRL

1. CSM CSU Oradea – 1380 puncte
2. ABC Athletic Constanta – 1360 puncte
3. Dinamo Stiinta Bucuresti – 1120 puncte
4. CSM VSKC Miercurea Ciuc – 1100 puncte
5. CSU Pitesti – 1080 puncte
6. SCM Timisoara – 1080 puncte
7. BCMU FC Arges Pitesti – 1060 puncte
8. BC CSU Sibiu – 1000 puncte
9. CSO Voluntari – 840 puncte
10. Rapid Bucuresti – 832 puncte
11. CSA Steaua Bucuresti – 820 puncte
12. CSM Sighetu Marmatiei – 600 puncte

Conform Regulamentului Specific al competitiilor interne de baschet 3×3, masculin, cele 12 echipe au fost impartite in 4 grupe de 3 echipe fiecare, urmand sa se joace in sistem fiecare cu fiecare. Primele doua clasate din fiecare grupa vor avansa in faza jocurilor eliminatorii, in sferturile de finala, urmand ca invingatoarele sa acceada in semifinale si ulterior in finala. Capii de serie au fost stabiliti in functie de pozitia din clasamentul CRBM3x3. Echipele participante sunt obligate sa evolueze la aceste turnee cu patru jucatori.

In urma criteriilor prezentate, iata componenta grupelor din Turneul Semifinal, programat a se desfășura sâmbătă (13.04):

Grupa A – CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, CSO Voluntari
Grupa B – ABC Athletic Constanta, BCMU FCA Pitesti, Rapid Bucuresti
Grupa C – Dinamo Stiinta Bucuresti, SCM Timisoara, Steaua Bucuresti
Grupa D – CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSU Pitesti, CSM Sighetu Marmatiei

Competiția demarează sâmbătă (13.04), la ora 16:30. Aceasta poate fi urmărită în timp real (rezultate) – AICI.

Duminică (14.04), tot de la ora 16:30, se va desfășura turneul final, cu participarea acelorași 12 echipe. Câștigătoarea turneului de duminică va fi desemnată câștigătoare a Cupei României la baschet 3×3 masculin 2019.

CSM CSU Oradea se deplasează la București în următoarea alcătuire: Mihai Gavrilă, Edward Petrescu, Mark Szilagyi și Ionuț Mihalcea. Din lotul care a participat la faza de calificare în luna februarie anul curent, la Mediaș, absentează Laci Lazar, incomplet refăcut după accidentarea la umăr.

Reamintim că baschetul 3×3 a devenit disciplină olimpică. Acesta își va face intrarea în programul olimpic la ediția din anul 2020, programată a se desfășura la Tokyo, Japonia.

sursa: csmoradea.ro

Din aceeași categorie