Atmosferă superbă la Oradea! CSM CSU are 2-1 cu U BT Cluj

Ciao restaurant - pizzerie

Când ai 23 de puncte avantaj (60-37) iar adversarii vin în coasta ta se poate spune că ai câștigat cu emoții un meci pe care l-ai controlat, vorba italienilor, ”da capo al fine”. Oradea are 2-1 în seria semifinală cu U BT Cluj și mai are nevoie de un succes pentru a reveni în finala Campionatului Național. Meciul patru, disputat sâmbătă seara, a fost câștigat cu 82-74 de Oradea ÎNTR-O ATMOSFERĂ SUPERBĂ creată de orădeni dar și de frumoasa galerie a Clujului.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au început foarte bine, marcând primele opt puncte ale confruntării și desprinzându-se la 12 lungimi la jumătatea primei secvențe. Kris Richard a marcat cu generozitate pentru bihoreni în deschiderea partidei. Formația vizitatoare a reacționat și s-a apropiat amenințător prin Alhaji Mohammed, care a avut un impact major și în partida anterioară. Scorul la prima pauză a fost de 27-21.

Sfertul 2 a început modest pe faza ofensivă de ambele părți. Niciuna dintre protagoniste nu a avut inspirație în faza ofensivă, orădenii reușind să se deblocheze mai repede. Ofensiva orădeană a găsit soluții, iar lupta la recuperare a fost dominată copios, statistica indicând 21-5 la recuperări după 20 minute de joc efectiv. Arturas Valeika a fost sancționat cu trei greșeli personale, același Richard stabilind scorul la jumătatea partidei, de 48-32.

Oradea a început repriza secundă foarte bine, reușind un parțial de 12-5 cu care s-a desprins la un maxim de 23 puncte, scor 60-37. CSM-ul a avut probleme cu greșelile personale, oamenii mari având dificultăți în a rămâne în teren din acest motiv. Cu toate acestea, gazdele conduceau cu scorul de 65-47 la intrarea în secvența decisivă.

Sfertul 4 a consemnat revirimentul formației clujene. Aceasta a avut o ofensivă mult mai bună decât în primele 30 minute de joc efectiv și a reușit să se apropie amenințător. Valeika, Zekovic și Markovic au fost descalificați fiecare pentru cinci greșeli personale în ultimul act. Vizitatorii s-au apropiat la cinci puncte cu un minut rămas de disputat, însă CSM-ul a închis meciul de la linia de pedeapsă, oaspeții optând să faulteze pentru a opri timpul de joc. Astfel, Richard, Pasalic, Țîbîrnă, Nicolescu și Barnette au înscris ultimele opt puncte ale partidei.

Kris Richard a totalizat 22 puncte, Dragan Zekovic a adăugat 18 puncte, 6 recuperări, iar Nikola Markovic a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru învingători. În replică, Kyndall Dykes a totalizat 18 puncte, alți patru jucători având cel puțin zece puncte marcate pentru formația clujeană.

Scorul general a devenit 2-1 în favoarea CSM CSU Oradea. Meciul 4 se dispută luni (20.05), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Partida va fi transmisă pe DigiSport.

SURSA: CSMORADEA.RO

Din aceeași categorie