Asta da… În 2016 câștiga Turul Bihorului iar azi a câștigat Turul Franței!!!

Giorgio Mare Oradea

Dacă cineva avea semne de întrebare despre valoarea intrinsecă a Turului Ciclist al Bihorului, îndoielile s-au risipit. Învingător, în 2016, în Turul Ciclist al Bihorului, columbianul Egan Bernal a reușit (azi) să triumfe în Turul Franței, cea mai importantă și frumoasă competiție ciclistă de pe mapamond!!! Mâine se desfășoară ultima etapă, mai degrabă una de promenadă spre Paris Champs-Élysées.

În 2016, pe când concura pentru echipa italiană Androni Giocattoli Sidermec, columbianul Egan Bernal se impunea în Turului Bihorului, cu un timp general de 12:07:46 cu numai opt secunde mai bun decât al coechipierului și compatriotului său: Rodolfo Torres (cel care avea să câștige în 2017).

Ei bine, după ce a pedalat prin Oradea, Oșorhei, Popești, Aleșd sau Roșia, Bernal (acum la INEOS TEAM) a avut o comportare excelentă în Turul Franței 2019 și este practic câștigător al competiției! A început de pe locul 81 în prima etapă. Apoi a urcat încet dar sigur. A stat între locurile 3-5 (LA GENERAL) vreme de opt etape pentru a urca pe doi acum două etape. A fost inspirat în etapa anulată ieri pentru avalanșe și alunecări de teren și a preluat șefia. Egan Bernal este cel mai tânăr rutier care câștigă Turul Frnaței după cel de-al doilea război mondial.

Dacă pentru victoria în Turul Bihorului, Bernal a încasat 1259 de euro, acum, o dat cu victoria din Turul Franșei, suma se ridică la peste 500.000 de euro!

SC Rozsdas Service SRL

sursa foto reprezentativ: www.letour.fr

Din aceeași categorie