Altfel despre CAO vs Corvinul

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Despre cronica meciului CAO – Corvinul (2-4) s-a scris și bănuiesc că s-a citit. Vă vorbesc despre altceva. În opinia mea poți face o selecționată din 99 de echipe din Liga 3 și tot nu-i bați pe Corvinul. De departe cea mai bună echipă din Liga 3.

De aceea rezultatul nu mă miră deși puștii orădeni au încasat trei goluri mai mult decât ușor. Primul gol al Corvinului a venit pe o ”minge a doua” numa bună de plesnit. Și Trascău a tras cău cu ură… Că Bob putea face mai mult e de discutat. Mingea i-a dat mâinile peste cap. Golul doi al oaspeților putea fi evitat 100%. Dacă Daniel, căpitan de echipă la 22 de ani, care avea mingea în control, dădea cu ea în aut în loc să protejez și să asculte de ”Eul” lui Radu. Îi era pe stângul său. În schimb golul 3 e de pus în ramă. Impresionant sprintul lui Antonio Bradu, de cel puțin 60 de metri. Golul patru iarăși ușor primit. Deviere. Dar norocul nu-l poți antrena. Dacă eram în locul lui Farcaș două modificări făceam. În primul rând începeam cu Barabaș, pe experiență, pentru că Răducu Bob, are mult talent și calități dar abia și-a sărbătorit majoratul, acum câteva zile. A doua cred că Adi Popa trebuia să fie în primul 11. Pentru plusul de experiență. Dar Florin știe mai bine ca mine de ce a început așa. Are argumentele sale. Până la urmă și Corvinul a avut în poartă un copil, născut 2005! Revenind la echipă cred că Răzvan Gunie a fost cel mai bun jucător orădean iar tânărul fundaș central Mark Kovacs nu are cum să nu facă saltul. Va fi greu de ținut la Oradea. Daniel Stan, care a tras de el în fața unor jucători ca Buș, Arnăutu, Herghelegiu sau Roșu, trebuie să rețină un sfat. Nu e o rușine să dai cu mingea în aut. (PS O fi fost Mark la faza respectivă, că a venit cu omul din dreapta). Au făcut-o și Beckenbauer și Belo sau Baressi. Mă așteptam mai mult de la un băiat cu calități, David Lupșe. E adevărat. A fost expus pentru a-i oferi lui Chitaș spațiu și aer pentru contraatac. În rest băieții s-au zbătut, au creionat frumos, au arătat că știu jocul. Rezultat decis de lipsa de experiență și de greșeli copilărești. Dar dacă-s făcute de copii n-ai cum să te superi. Corvinul e prezentul. Oradea e viitorul. Și Oradea le face toate la timpul lor. Se dezvoltă. Așa va fi și cu fotbalul.

Măria sa publicul

Ei bine, publicul orădean a demonstrat că e avid de fotbal. Probabil, cu o echipă în Liga 1 sau 2 tribunele ar fi pline. Mi-a plăcut mult publicul orădean. E un fin cunoscător al fenomenului. Nu sunt vorbe aruncate în vânt. Orădenii și-au dat seama că ai lor sunt mare parte niște copii, care vin la meci direct de la școală. Unii sunt clasa a IX-a sau a X-a în vreme ce, adversarii lor, dimineața își duc copii la școală sau grădiniță. Mi-a plăcut publicul orădean pentru că, în detrimentul scorului, au aplaudat intențiile și reușitele băieților de la CAO. Că au scandat Bihoru!, Bihoru! e de înțeles și poate e temă de casă pentru oficiali. De partea cealaltă galeria hunedoreană a fost masivă și bine pregătită. Și-a încurajat echipa frumos, cu două derapaje. Prima a fost scandarea cu UTA. Cea de-a doua a fost eterna scandare xenofobă ”Afară, afară cu ungurii din țară”. Păi, ironic, de ce nu și cu etnicii sârbi sau nemți?. Mă gândeam cine să plece primul nea Imi Jenei? Laci Boloni? Miodrag Belodedici sau Helmuth Duckadam? Două scandări la care, spre cinstea ei, Oradea nu a reacționat. O fi UTA rivala Bihorului dar Bătrâna Doamnă primește respect la Oradea unde are și fani.

Altfel, m-aș bucura pentru Corvinul, echipă de tradiție, care a suferit și ea vreo două decenii. Bravo copiilor din Oradea, succes Corvinul mai departe. Poate acest meci e o temă și pentru politicienii din Bihor referitor la echipa de fotbal. La întrunirile politice oamenii vin pentru că li se cere și n-au ce face. La fotbal vin din dragoste pentru jocul ăsta.

Din aceeași categorie