Acuzați de contrabandă cu țigări, doi orădeni vor ajunge în fața instanței. Prejudiciul depășește 15.000 de lei

Ciao restaurant - pizzerie

O femeie de 44 de ani și un bărbat de 49 de ani, ambii din Oradea, s-au aflat în vizorul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, sub acuzația de contrabandă cu țigări. Luni, anchetatorii au finalizat cercetările și au propus trimiterea lor în judecată sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Poliției Bihor, cei doi orădeni sunt bănuiți că, în perioada 2017 – 2019, ar fi deținut și vândut în oraș țigări provenite din contrabandă.

”Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 15.137 de lei. În vederea recuperării prejudiciului, polițiștii bihoreni au aplicat sechestru penal asupra bunurilor mobile și imobile deținute de aceștia”, a transmis comisarul-șef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Anchetatorii au propus confiscarea specială a 24.380 de țigări nemarcate ori marcate necorespunzător, care provin din contrabandă. Aceeași măsură a fost cerută și în cazul unui autoturism folosit de cei doi la săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

Foto cu caracter ilustrativ

Din aceeași categorie