2.000 de miei și iezi, sacrificați de Paște, în Bihor

Ciao restaurant - pizzerie

2.039 de miei și iezi au fost sacrificați în Bihor, în luna aprilie, cu ocazia sărbătorilor pascale, au anunțat reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor. 1422 dintre animale au fost sacrificate în centrele temporare din Oradea și Beiuș.

Specialiștii DSVSA Bihor au asigurat supravegherea și controlul în cadrul abatoarelor și punctelor de sacrificare din județ.

Tot în perioada sărbătorilor de Paște, Direcția a desfășurat aproximativ 370 de controale în magazine, restaurante, hoteluri, pensiuni și unități de procesare a cărnii.

”Urmare a acțiunilor de control au fost aplicate (…) 25 de sancțiuni, din care 8 amenzi contravenționale în valoare totală de 24.200 de lei. Principalele deficiențe constatate și sancționate de către inspectorii din cadrul DSVSA Bihor au fost legate de depozitarea alimentelor în condiții insalubre, comercializarea de alimente în spații neautorizate, respectiv, manipularea și etichetarea necorespunzătoare a alimentelor”, se arată într-un comunicat al Direcției Sanitar-Veterinare Bihor.

Alte 7 amenzi, în valoare de 8.400 de lei, au fost date în urma controalelor în trafic ori la fermele și târgurile de animale. Inspectorii DSVSA Bihor au sancționat astfel deținerea sau transportul de animale neidentificate și/sau fără documente sanitare veterinare, respectiv nerespectarea normelor de bunăstare animală în timpul transportului.

Din aceeași categorie