18 kilograme de tutun deținut ilegal, confiscate de la un bihorean

Un bărbat de 31 de ani, din Marghita, a fost prins de polițiștii bihoreni în timp ce transporta aproape 18 kilograme de tutun. Captura a fost făcută joi seara, puțin înainte de ora 21, pe drumul județean 19B, în localitatea Abram.

La controlul mașinii, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita au găsit 38 de pungi din plastic, care conțineau în total 17,804 kilograme de tutun de fumat.

”În autoturism, alături de conducătorul auto se afla un pasager, identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 48 de ani, din comuna Abrămuț, județul Bihor, din declarațiile căruia rezultă că i-ar aparține tutunul descoperit de polițiști, în autoturism”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții Poliției Bihor.

Tutunul a fost ridicat pentru a fi confiscat, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproape 10.000 de lei.

Polițiștii  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținere de către o persoană  în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării (…) fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat”.

Din aceeași categorie