17 transfugi asiatici, descoperiți într-o autoutilitară, în vama Borș. Voiau să ajungă în Germania

Ciao restaurant - pizzerie

O nouă captură de transfugi a fost făcută la granița României cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră din Borș au găsit 17 persoane ascunse într-un loc special amenajat al unei autoutilitare condusă de un cetăţean leton.

Descoperirea a fost făcută joi dimineață, în jurul orei 6:30, când un șofer de 23 de ani, din Letonia, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Anglia, s-a prezentat la ieșirea din țară.

”În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, 17 persoane, dintre care 16 adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră”, a relatat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

Cercetările oamenilor legii au stabilit că grupul era format din 14 cetățeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran. Minora are 15 ani, iar adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani. Toți sunt solicitanţi de azil în România și voiau să ajungă în Germania.

Baza sportiva Tineretului

”Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun”, a precizat comisarul-șef Laura Bondar.

imagini: ITPF Oradea

Din aceeași categorie