Oradea sărbătorește cu fast 100 de ani de administrație românească în municipiu

Ciao restaurant - pizzerie

Ziua de 20 aprilie – când se împlinesc 100 de ani de administrație românească în Oradea – este marcată de o serie de activități organizate în municipiu. Acestea au debutat la ora 11 și cuprind reconstituirea întâmpinării generalului Traian Moșoiu de către primarul Rimler Károly, dezvelirea și sfințirea statuilor episcopilor ortodox Roman Ciorogariu și greco-catolic Radu Demetriu, defilări, concerte și retrageri cu torțe.

#CENTENARORADEA

Publicată de Primăria Oradea pe Sâmbătă, 20 aprilie 2019

Acțiunile de la Oradea sunt onorate de prezența președintelui Academiei Române. Între orele 13:40 și 14:10, prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop va rosti, alături de primarul Ilie Bolojan, o alocuțiune privind semnificația evenimentului comemorat, dar și câteva referiri privind volumul ”Istoria județului Bihor”.

Organizatorii principali ai evenimentului sunt Primăria Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Consiliul Județean Bihor, Prefectura Bihor, Muzeul Orașului Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, Universitatea din Oradea și Fundația pentru Protejarea Monumentelor Bihor.

Evenimentul este sprijinită de Garnizoana Oradea, Jandarmeria Oradea, Inspectoratului de Poliție Județeană Bihor, Poliției Oradea, Poliției Locale Oradea, ISU ”Crișana”, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Oradea și Asociația Națională ”Cultul Eroilor Regina Maria” – Filiala Bihor.

SC Rozsdas Service SRL

foto: Cristian Bodogai

Din aceeași categorie