10 martie: Ce victorie! Campioni mondiali!!!

Ciao restaurant - pizzerie

Victorie de senzație obținută de echipa națională de handbal masculin în finala Campionatului Mondial. România a făcut un final de meci strălucitor în Werner Seelenbinder Halle în fața Germaniei (democrate), și s-a impus cu 14-12 devenind campioană mondială chiar la Berlin! Nu e vorba despre 10 martie 2019 ci 10 martie 1974.


1-0 Cristi Gațu depășește tot și înscrie, de pe semicerc în poarta lui Voigt; Bohme țintește bara și, pe contră, Birtalan scutură plasa (2-0 minutul 5). Penu apără două bombe expediate de uriașul de 2,10… Kahlert. Vine rândul nemților să preia inițiativa și o fac preluând conducerea (2-3) Cosma și Birtalan sunt de neoprit pe atac, este minutul 23 și România conduce cu 7-5 dar finalul aparține gazdelor care intră la vestiare cu un gol avantaj: România – RDG 7-8.

Partea secundă începe cu un marcaj dur la Gațu, tăvălit de-a binelea. Birtalan e luat om la om dar scapă din marcaj și marchează, imitat de Kicsid iar pivotul Stokl reușește o dublă: 12-9, apoi 13-10 pentru noi! Pe teren este un război de-a binelea căruia suedezii Ovdal și Rodic îi fac cu greu față. Mai înscriem un gol, cel al liniștii! 14-12 și România este CAMPIOANĂ MONDIALĂ.

SC Rozsdas Service SRL

LCASETA TEHNICĂ

România – Germania Democrată 14-12

România: Penu — Gațu, Voinea, Gunesch, Cosma, Tudosie și Kicsid. Rezerve utilizate: Licu, Birtalan și Dan Marin. Antrenor: Nicolae Nedef.

RDG: Voigt — Ganschow, Prost, Hidebrandt, Bohme, Lakenmacher și Engel.

sursa foto: fanatik.ro

Din aceeași categorie