VIDEO; BASCHET: ”Pletosul” Hadzifezovici, americanii Rundels și Gugino au ”cântat” la ”Phoenix”! (pentru victoria cu Oradea)

Un început de meci echilibrat a conferit în debut siguranța unui meci echilibrat da capo al fine. Finalul primei ”pătrimi” a dus echipa din Galați la două posesii de Oradea: 24-18. Pe fondul unor greșeli de translație, îndeosebi pe contraatac, orădenii au văzut cum Phoenix se distanțează pe tabelă iar până la pauza mare avantajul trupei lui Nini s-a dublat! 51-39.

Pauza nu a fost tocmai un sfetnic bun pentru că, imediat după, am asistat la un recital de aruncări de la distanță câștigat clar de Phoenix pe mâinile lui Rundles și Hadzifezovici. Phoenix s-a desprins la 64-51 însă Gajovici, pe două contraatacuri l-a determinat pe Nini să ceară time-out orădenii venind la nouă puncte în spatele gazdelor.

Orădenii au reușit să recupereze punct după punct și să se apropie la numai cinci puncte de Phoenix cu 100 de secunde înainte de final. Diferența s-a păstrat și cu 50 de secunde înainte de final (87-82) și Mandache la libere. Dublă ratare, la fel ca în partida cu BC CSU Sibiu. Cu mai puțin de patru secunde înainte de final Oradea era la doar trei puncte în spatele echipei din Galați (89-86) dar cu mingea la adversari. Recuperată după greșeala lui White însă, în două secunde Oradea avea nevoie de un coș de trei puncte care n-a mai venit după intervenția lui Gugino.

Practic Phoenix a învins Oradea în doar trei jucători: Rundles, Hadzifezovici și Gugino care au marcat, împreună, 66 de puncte.

CASETA TEHNICĂ

Phoenix Galați – CSM CSU Oradea 89-86

(24-18, 27-21, 27-28, 11-19)

Phoenix Galați: Măciucă 5, Pavlovici 6, Gugino 15, Miller 8, Rundles 25, Andrei, Petrișor, Sabău, Hadzifezovici 26, Melnic, Stan, White 4. Antrenor: Florentin Nini.

CSM CSU Oradea: Nicolescu, Milosevici 13, Pasalici 6, Valieka 5, Trotter 14, Țîbîrnă 4, Mandache 24, Gavrilă, Pop, Ionescu, Gajovici 19, Stamenkovici 1. Antrenor: Cristian Achim.

Partida a fost transmisă, în premieră de fr baschet.

Related posts