Victorie, cu emoții, pentru CSM CSU în meciul cu BC Timișoara

CSM CSU Oradea a reușit să câștige partida, foarte importantă, cel puțin pentru ocuparea locul 4, în compania echipei BC SCM Timișoara. Cu excepția unei scurte perioade de la mijlocul sfertului secund, Oradea a fost la conducere, stabilind un ecart ce părea permanent la 13 puncte însă bănățenii au revenit în joc de mai multe ori și au animat finalul când s-au apropiat la numai două puncte. CSM CSU Oradea a învins cu 74-70.

Debut de meci excelent pentru orădeni, cu un run de 10-0 și primele puncte încasate abia după șase minute. La 10-0 CSM  a intrat în vrie iar scorul a devenit: 12-10 pentru ca, ecartul să urce din nou: 16-10 la prima pauză.

Aproape de mijlocul sfertului secund Timișoara a preluat conducerea: 18-19 și chiar s-a desprins: 18-24 pe fondul jocului bun făcut de shooter-ul Jeremici (triplu campion mondial – juniori, tineret și universitar cu echipele Serbiei) dar și de pivotul mic Stevanovici. A fost momentul în care Gajovici a scos pistoalele și își scoate colegii din a doua vrie cu 2×3 și alte două libere și un run de 8-0 pentru ”Pistolera”. 32-31 la pauza mare.

Kariniauskas a început perfect sfertul trei. Denison l-a imitat pe apărare și atac iar bănățeni au cerut time-out după nici trei minute, la 42-33. A venit la rândul său Nicolescu cu niște ”treițe”.  Avantaj consistent al Oradiei înaintea ultimului sfert: 59-46.

Oradea a reușit să risipească, în debut de sfert patru mai bine de jumătate din punctele agonisite. Timișoara a revenit la numai cinci puncte iar apoi la doar 4: 70-66 în ultimul minut și chiar la două! 72-70. Final încins din toate punctele de vedere dar Zeno a risipit emoțiile transformând două libere după care bănățenii au pierdut mingea pe ultimul atac. FINAL: 74-70.

Gajovici și Nicolescu au fost cei mai prolifici marcatori ai CSM-ului cu câte 14 puncte în vreme ce Jeremici a reușit 20 de puncte iar compatriotul său Mijailovici a pus în coș 15 puncte.

 

Related posts