VEZI AICI: Rezultatele orădenilor la CN de TAEKWON-DO ITF

În perioada 10-12 martie 2017, Federația Romană de Taekwon-do ITF în colaborare cu Clubul Sportiv ,,Kwang-Gae,, Iasi au organizat Campionatul Național de Taekwon-Do I.T.F pentru juniori III, II, I și seniori. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Polivalentă din Iași, iar la competiție au luat parte 19 cluburi sportive și 341 de sportivi din toată România.

Evenimentul a fost unul de mare importanţă pentru taekwon-do-ul românesc, stabilind campionii naţionali pe anul 2017 în vederea formării Lotului Național care va reprezenta țara noastră în acest an la Campionatul European din Sofia-Bulgaria respectiv Campionatul Mondial Dublin-Irlanda.

Competiția a cuprins 5 probe de concurs: tull (individual și echipe), luptă (individual și echipe), tehnici speciale (individual și echipe), spargeri forță (individual și echipe) și luptă tradițională. În urma competiţiilor, cei mai buni sportivi au fost aplaudaţi şi premiaţi.

Clasamentul general al Campionatului s-a prezentat astfel:

CLASAMENT GENERAL JUNIORI II – III:

Locul 1. PUMA CLUB Sibiu

Locul 2. C.S. Wolf Oradea

Locul 3. C.S Pantera Neagra

CLASAMENT GENERAL JUNIORI I:

Locul 1. CS WOLF – Oradea

Locul 2. Clubul Sportiv „Liga de Est” – Vaslui

Locul 3. Club Sportiv Delta Cluj Napoca

CLASAMENT GENERAL SENIORI:

Locul 1. CS LIGA DE EST – Vaslui

Locul 2. Taekyon Taekwon do GYM Oradea

Locul 3. Clubul Sportiv Dragonul Baia Mare

Evenimentul a fost susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Oradea a fost reprezentat de 3 cluburi sportive; C.S. Tae-Kyon Oradea, C.S. Wolf Oradea, și C.S. West Team Oradea.

Clubul Sportiv ,,Tae-Kyon,, Oradea, a participat la acest Campionat Național cu 11 sportivi, 4 arbitri, 2 antrenori conduși de președintele clubului domnul Alexandru Sas 4 Dan.

Rezultatele au fost următoarele:

-Găvruța  Rareș  – Loc 2 –tehnici speciale individual junior II 10-12 ani

–  Loc 2 –luptă individual juniori III 10-12 ani -45 kg

-Mladin Andrei- Loc 3—tehnici speciale individual juniori masculin

-Bacio Cristina—Loc 2—luptă individual juniori I -65 kg feminine

-Birta Andrei—Loc 3 –lupta individual seniori -78 kg masculin

-Patacă Rareș—Loc 2—luptă individual seniori -63 kg masculin

-Vlad Găvruța—Loc 1—luptă individual seniori -70 kg masculin

-Topai Cătălin –Loc  1—tehnici speciale individual seniori masculin

–Loc  2—luptă individual seniori -78 kg masculin

Echipa de seniori alcătuită din sportivii: Topai Cătălin, Găvruța Vlad, Patacă Rareș, Birta Andrei, Szabo Robert au obținut locul 2 la tehnici speciale, respectiv locul 2 la luptă.

În Clasamentul General al seniorilor clubul nostru a reusit o performanță remarcabilă situându-se pe locul 2 din țară..

,,Sunt multumit, și totodată mândru de aceste rezultate exceptionale obținute de câtre sportivii mei, pot să spun că sunt cele mai bune rezultate a ultimilor 10 ani pentru clubul nostru cea ce privesc Campionatele Naționale. Am avut o oarecare reținere pentru sportivul nostru Vlad Găvruța care a trecut de la juniori la seniori , dar în urma pregătirilor extrem de intense a reușit să facă față, reușind chiar să obțină titlul de Campion Național la luptă,  iar Catalin Topai cunoscut deja pentru rezultatele excelente obținute la nivel European și Mondial a fost într-o formă excelentă reușind să obțină titlul de Campion Național la tehnci speciale individual și Vicecampion Național la luptă . Pe de altă parte pot să spun că toată echipa inclusiv copii și juniorii s-au pregătit intens și acest lucru s-a văzut și prin rezultatele obținute.,,

În perioada 30.06-02.07.2017 Clubul nostru intenționează să organizeze a doua editia a Campionatului Internațional ,, 2nd Gen. Choi International Taekwon-do ITF Memorial Cup,,  pentru care clubul nostru caută sponsori și colaboratori.

Prima ediție a avut un mare succes fapt pentru care se așteaptă o participare mult mai mare și din străinătate…a declarat Alexandru Sas președinte-antrenor coordonator Club Sportiv Tae-Kyon Oradea …Vulturii Orădeni.

Related posts