Un meci superb! Campioana, AEK Oradea, pierde la Beiuș; Daniel Toma a reușit ”dubla”

Play off-ul Campionatului Județean de Minifotbal a programat, pe Baza Sportivă din Beiuș, capul de afiș al etapei a 6-a, prima din retur, meci ce a opus echipa gazdă FCSB Beiuș și campioana în exercițiu, AEK Oradea. Meciul a întrunit și chiar depășit toate așteptările fiind poate cel mai bun meci de minifotbal văzut în Bihor în ultimii ani, din punct de vedere al ritmului de joc, al consumului de energie și al cursivității. Spectatorii care au asistat la acest joc nu-l vor uita prea curând.

Partida a debutat sub nota echilibrului, cu ocazii și la o poartă și la cealaltă unde Odobasianu și Biro și-au făcut datoria. Tabela a fost modificată, prima dată de beiușeni. Aceștia au declanșat un contraatac la finele căruia Trip i-a pasat decisiv lui Daniel Toma care a marcat din apropiere (1-0).

AEK a dominat teritorial și-a creat ocazii însă Odobasianu a fost în zi mare, la fel ca apărarea organizată din fața lui. Din păcate, la 0-0 AEK l-a pierdut pe cel mai tehnic jucător, Tibi Szeles, care a suferit, cel mai probabil o ruptură musculară la gamba piciorului drept. În zilele următoare se va ști cât va sta Szeles pe tușă.

Partea secundă nu a dus la schimbarea distribuțiilor. Beiușenii nici nu prea aveau ce schimba. Remus Ganea nu a evoluat, nu a făcut-o nici Gavriș Etoo iar Olteanu este și el accidentat. AEK a încercat să forțeze egalarea și au fost momente foarte bune de joc pentru campioni care au asaltat poarta lui Odobasianu din toate pozițiile. Portarul beiușean a făcut minuni iar când a fost bătut a fost salvat de bare. O minge pierdut la mijloc de repriză la mijloc de teren a dus la un nou contraatac letal cu pasa lui Trip pentru Toma (excelentă comunicarea între cei doi de-a lungul întregului meci) iar Toma a marcat în poarta lui Biro (2-0).

Gluma se îngroșa pentru AEK, care pierduse la Beiuș chiar în prima etapă din sezonul regulat, dar fără să aibă atunci lotul deplasat la acest joc. Orădenii s-au lovit de Odo și apărarea sa ca de un zid. Odobasian a reușit să respingă șutul lui Letan, însă Fărcuța a recuperat, a pasat pe bara doi unde Șumălan a înscris din alunecare golul care a aprins finalul (2-1)

Putea fi 2-2 când Odo a scos din vinclu șutul lui Fărcuța dar și 3-1 la un nou contraatac când Toma i-a pasat lui Trip iar acesta, a ratat cu poarta goală însă mingea i-a venit mai în spate și pe piciorul drept (mai puțin îndemânatic).

Publicul ”binșan” a încurajat gruparea gazdă și a avut emoții până la final la presiunea exercitată de AEK însă reduta a rezistat iar FCSB Beiuș a obținut un succes care o relansează în lupta pentru prezența la turneul regional la care se califică primele două clasate.

*În deschidere, campioana de la ”firme” și liderul actual din Seria I, Termoficare, a jucat un meci în compania unei selecționate beiușene. Gazdele au condus cu 2-0 la pauză după reușitele lui Cristi Marcu și după prestația perfectă a lui Ionel Bodin, însă echipa lui Mircea Cheregi a întors soarta jocului în partea secundă când după fiecare ocazie uriașă a gazdelor Termoficarea marca! S-a încheiat 3-4 după un joc spectaculos pe final.

CASETA TEHNICĂ

FCSB Beiuș – AEK Oradea 2-1 (1-0)

Au marcat: Daniel Toma 17, 31/Andrei Șumălan 37

FCSB Beiuș: Silviu Odobasianu – Marinel Rusu, George Ciobriș, Vlad Silaghi, Adrian Ban, Daniel Toma, Mădălin Trip, Cristi Marcu. Antrenori: Cristi Marcu și Remus Ganea.

AEK Oradea: Biro Ferencz – Cosmin Letan, Răzvan Pocian, Bogdan Ferariu, Răzvan Fărcuța, Andrei Șumălan, Andrei Ferik, Samy Grozav, Tibi Szeles. Antrenor: Spiros Baltsavias.

Arbitri: Rareș Vidican și Nicu Tătar.

Related posts