Superb! Peste 200 de copii au jucat azi rugby la Sântandrei

Stadionul din Sântandrei a fost atracția zilei pentru rugbyul din această parte a țării. După o lunga perioada de timp, Oradea, Bihorul au revenit în circuitul rugbystic din România, acest lucru datorandu-se noului club înființat de curând „Vulturul Negru”. Astfel, in colaborare cu Federatia Romana de Rugby prin  Departamentul de Dezvoltare Transilvania Nord, „Vulturul Negru” s-a desfășurat azi sâmbătă, 11 noiembrie, etapa a III-a din cadrul Campionatului Regional de minirugby Transilvania.

Competitia a avut loc pe stadionul din Sântandrei și s-a derulat pe trei categorii de vârstă: U8, U10 si U12. La aceasta etapă s-au înscris 18 echipe, fiind prezenți pe teren  220 de copii!

Au fost prezenți la Stadionul din Sântandrei mai mulți foști rugbysti orădeni, care au venit de dorul acestui sport atÂt de frumos. Copiii au fost imperiali prin devotamentul afișat. Remarcabilă inițiativa CS Vulturul Negru Oradea, președinte Valentin Dac și a copiilor care au ales acest sport. Printre jucătorii prezenți s-au aflat în echipa orădeană și componenții echipei de rugby tag, laureată în acest an la finala Campionatului Național, fiind prezentă alături de ei și profesoara Delia Bondar, cea care îi antrenează. La ora realizării acestui articol competiția era aproape de final iar din totalul celor 18 echipe participante, Vulturul Negru Oradea se situa pe locul șapte. Nu au absentat nici jucătorii din Vadu Crișului, abonați la aceste competiții și la medalii.

Nu este de omis implicarea factorilor locali, ai Primăriei Sântandrei (primar Ioan Mărcuș) și a Primăriei Girșul de Criș (primar Ioan Pașca) la fel cu salutăm și inițiativa Federației Române de Rugby. Bravo domnilor, uite că se poate!

ECHIPE PARTICIPANTE:

COPII U8 (2010 – si mai mici)

ECHIPE PARTICIPANTE

WARRIORS TIMIȘOARA

ACS „FLORIN POPOVICI“ BAIA MARE

CSM SIBIU

ȘOIMII CÂMPIA TURZII

”U“ CLUJ-NAPOCA

COPII U10 (2008 – 2009)

WARRIORS TIMISOARA

U” CLUJ NAPOCA

CSM CAMPIA TURZII

CS.SOIMII CAMPIA TURZII

CSM SIBIU

CS.SARACENS TIMIȘOARA

CS.OLIMPIC VADU CRISULUI

COPII ,,U“ 12

WARRIORS TIMIȘOARA

„U” CLUJ NAPOCA

ACS F.POPOCICI BAIA MARE

CSM CAMPIA TURZII

SCM TIMIȘOARA

VULTURUL NEGRU ORADEA

„ Asa cum am preconizat activitatea rugbystică juvenila din regiune prinde contur având din acest an competiție la toate cele 4 categorii de vârsta la minirugby. Ne bucura faptul ca Oradea a revenit in aceasta familie, vom încerca sa fim alături de ei pentru a progresa. Organizarea acestei etape la Oradea este un prim pas spre promovarea si mediatizarea acestui minunat sport în zonă. Ultima etapa oficiala din acest tur se va desfășura la Cluj-Napoca la sfârșitul acestei luni, dar activitatea o vom întrerupe abia înainte de sărbătorile de iarnă. Invitam iubitorii de rugby din Oradea si nu numai sa ne fie alături in acest sfârșit de săptămâna.”, a declarat Gheorghe Sabău, director regional de Dezvoltare Transilvania, pentru sursa noastră: frr.ro

Related posts