Sârbii au început ziua bine! Eroul lor a triumfat în America

Nici că se putea un început de ziuă mai bun pentru sârbi. Marele erou al nației sârbe, Nole Djokovici, a câștigat, pentru a treia oară US Open. Acum a trecut în finală de argentinianul Del Potro, în trei seturi: 6-3, 7-6, 6-3 însă setul secund a fost unul de pus în ramă, iar game-ul opt a fost monumental durând peste 20 de minute. Și în tie break lucrurile au fost complicate pentru sârb, însă acesta a știut să rezolve mai toate problemele din momentele cheie ale jocului.  Djokovici a mai câștigat US Open în 2011 și 2015, iar trofeul obținut acum este al 14-lea titlu de Grand Slam din carieră.

foto: usopen.org

Meciul a fost deseori întrerupt din cauza vociferărilor din public, mare parte a celor prezenți fiind fanii lui Del Potro. Nu o dată Djokovici a avut răbufniri la adresa celor care vorbeau în timpul punctelor. Mai mult, la un moment dat Nole nu a mai rezistat și a scăpat câteva înjurături în limba sârbă…

Pentru acest succes, Djokovici a primit un cec în valoare de 3,8 milioane de dolari. Del Potro va încasa 1,85 milioane de dolari din postura de finalist.

Related posts