Pentru Miruna – atleții au fost azi să doneze sânge. Oșorheiul trimite echipele de fotbal și vine și primarul! Mai stau la rând baschetbaliștii și poloiștii

Ciao restaurant - pizzerie

Așa cum anunțasem, astăzi (miercuri, 15 martie) a început acțiunea SUFLET de SPORTIV, inițiată împreună cu reputata campioană de atletism, alergătoarea de cursă lungă, SIMONA KADAS. Cu mic cu mare ne-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea. Au fost prezenți actuali sau foști atleți. Printre ei și campionul național de cros, cel mai bun alergător de fond al nostru, campionul Laviniu Chiș.

Gestul vine în sprijinul Mirunei, prințesa care suferă pe un pat de spital după ce, la numai un an și 10 luni, a fost diagnosticată cu leucemie limboblastica de tip B. Este locul și momentul să mulțumim personalului de la Centrul de Transfuzii Oradea, doamnei directoare, renunita dr. Ligia Burtă pentru modul în care a decurs totul și pentru faptul că s-a făcut un plan de bătaie având în vedere numărul mare de sportivi care doresc să doneze sânge pentru Miruna.

De altfel s-a vorbit azi și cu părinții Mirunei, care au reacționat plini de emoție la gândul că nu sunt singuri. Nu știau cum să ne mulțumească. Pur și simplu nu este nevoie de mulțumiri. E nevoie acum de Credință și de Dumnezeu. ”Ieri au încercat să-i pună Mirunei un cateter pentru a primi mai ușor tratamentul dar nu s-a putut. Se merge pe branule dar, din câte ni s-a spus, Miruna răspunde la tratament”, ne-a spus Bogdan, tatăl Mirunei.

Apelul la sportivii orădeni nu a rămas fără ecou. Îi știam puternici, solidari, campioni nu numai ai arenelor ci și ai omeniei. Au venit să doneze sânge pentru această păpușică și vor mai veni și alții.

CS OȘORHEI – va veni la începutul săptămânii viitoare. ”Am vorbit cu băieții și vom stabili când vom merge”, a spus Gheorghe Silaghi, antrenorul echipei. De altfel PRIMARUL COMUNEI OȘORHEI, IOAN POP a declarat ”EU SUNT DONATOR. VOI MERGE PENTRU MIRUNA”.

Și echipa de Liga a 5-a UNIREA OȘORHEI  și-a anunțat prezența. ”Vom veni toți. 17-18, câți suntem”, a spus președintele Răzvan Oneț.


Faza cea mai tare a fost că Laviniu Chiș (în fotografia de sus), campionul de fond (10.000m și cros) nu îndeplinea o condiție, să aibă peste 60 de kg. Are doar 57! Li s-a explicat doamnelor de la Centru de transfuzii Oradea că el așa trebuie să fie. Și până la urmă Laviniu a donat sânge pentru MIRUNA.


Dragi sportivi, dacă doriți să vă alăturați acestui demers, vă rog să vă prezentați la Centrul de Transfuzie Oradea de pe str. Louis Pasteur 30 de luni până vineri între orele 7:30-11:30 să donați sânge pentru Miruna. ATENȚIE! Nu contează grupa sanguină! De asemenea, trebuie să specificați că donați pentru VICAȘ MIRUNA internată la spitalul Gavril Curteanu Oradea.

Mai jos e un link cu condițiile pe care trebuie să le îndepliniți, parcurgeți-l dar CAMPIONII sunt sigur că le îndeplinesc pe toate.

https://www.proviataoradea.ro/d…/despre-donarea-de-sange.html

Citește și: Apel pentru viață!

Din aceeași categorie